Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Suomalaiskokit hehkuttavat: Osta tätä lihaa pääsiäiseksi – "todella paljon herkullisempaa kuin lampaanpaisti"

Pitkään kypsytetty karitsa on murea pääsiäisherkku.
Pitkään kypsytetty karitsa on murea pääsiäisherkku.Colourbox / Neil Langan UK
Julkaistu 23.03.2016 13:24
Toimittajan kuva

Kaisa Paavilainen

kaisa.paavilainen(at)mtv.fi

Suomalaiset kokit suosittelevat pääsiäispöytään mehevää karitsan lapaa, joka on täydellinen pääsiäisruoka isommallekin perheelle.

Keittiömestari Henri Alén ja Top Chef Suomen ensimmäisen kauden finaalista tuttu kokki Samu Koskinen paljastivat Makuja.fille supermehevät pääsiäisreseptinsä.

Koskinen ihmettelee, miksi suomalaisten pääsiäispöydässä tarjotaan niin usein kuivaa lampaanpaistia, kun mehukkaampiakin osia olisi tarjolla.

Kokeile reseptiä: Haudutettua karitsan lapaa

– Kannattaisi kokeilla ennemmin karitsan lapaa, sillä se on todella paljon herkullisempaa kuin lampaanpaisti. Lapa on paljon kosteampaa, koska siellä ei ole niin isoja paistipaloja. Paisti kuivuu helposti, kun siellä ei ole rasvaa välissä.

Karitsan lapa on mehukkaimmillaan, kun sitä hauduttaa uunissa miedolla lämmöllä 3–4 tuntia. Koskinen suosittelee perinteisiä lammasmausteita myös pitkään haudutetulle karitsalle.

– Ihan perinteiset lampaan tai karitsan mausteet: valkosipuli, rosmariini, timjami, sitruuna, niillä pääsee aika pitkälle. Vähän inkivääriä kannattaa laittaa myös, Koskinen neuvoo.

Henri Alén maustaa karitsansa adjikalla

Myös Alén suosittelee pääsiäispöytään mehukasta karitsan lapaa.

Alén hauduttaa luutonta lapaa 150-asteisessa uunissa 3–4 tuntia. Uunivuokaan voi laittaa mukaan hieman vettä ja uunijuureksia.

Katso adjika-kastikkeen resepti

– Liha saa hautua uunissa 3–4 tuntia välillä käännellen siinä paistoliemessä, niin että se vähän hajoaa kun revitään.

Kypsennysvaiheessa karitsan mausteiksi riittää suola ja pippuri. Mureaksi haudutettu liha tarjoillaan mausteisen adjika-kastikkeen kanssa.

– Pitkään haudutettu lapa on ihan täydellinen, siitä vaan rouhii menemään isommallekin perheelle. Vaikka paahdettuja perunoita siihen kylkeen, niin ei se muuta vaadi.

Lisää aiheesta:

Näin uunijuurekset kannattaa aina valmistaa – Kari Aihinen: "Makeampia ja paremman makuisia"Parhaat pääsiäislammas- ja karitsaohjeet – supermehevää lihaa pääsiäiseksi!Täydellinen pääsiäislammas tai -karitsa: Vartissa uunivalmista, supermehevää ja helppoa – nappaa ohjeetKaksi täydellistä lisuketta pääsiäispöytään – Pekka Terävä ylistää: "Todellinen unohdettu klassikko"Emma paljastaa, miten minkä tahansa lihan saa helposti mehukkaaksi: "Olen huomannut, että jopa 15 minuuttia tuottaa tulosta"Muista tärkeä työvaihe ennen lihan grillaamista! Suomalaiskokit kertovat, miten teet täydelliset ribsit
LammastaPääsiäinenLihaPääsiäinenMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Lammasta
  • 29.03.201813:36
    Liha

    Pääsiäisen 15 herkullisinta lammas- ja karitsareseptiä – maista "Välimeren rantojen lämpimät aromit"

  • 23.03.201617:32
    Karitsaa

    Takuuvarma tapa saada mehevää lihaa: Valmista pääsiäislammas näin!

  • 23.03.201609:30
    Pääsiäinen

    Henri Alén ylistää: Maailman paras tulinen kastike – sopii täydellisesti pääsiäislampaalle