Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Henri Alén ylistää: Maailman paras tulinen kastike – sopii täydellisesti pääsiäislampaalle

Oletko sinä kuullut georgialaisesta adjika-kastikkeesta aiemmin?
Oletko sinä kuullut georgialaisesta adjika-kastikkeesta aiemmin?Shutterstock
Julkaistu 23.03.2016 09:30

MTV LIFESTYLE

Onko täydellinen pääsiäisresepti vielä etsinnässä? Valmista lampaalle tulista kastiketta, jota kokki Henri Alén ylistää suorastaan "tautisen hyväksi".

Keittiömestari Henri Alén suosittelee kokeilemaan pääsiäislampaan kaverina hieman tuntemattomampaa tulista kastiketta, adjikaa.

– Kyseessä on georgialainen maustekastike. Meillä on Bystro-ravintolassa tarjolla sitä vihreänä ja punaisena, Alén kertoo.

Alénin mukaan adjika päihittää kaikki muut tuliset kastikkeet mennen tullen.

– Adjika on ihan hemmetin paljon parempi kuin mikään muu tulinen kastike. Ei mitään jakoa, aivan tautisen hyvää! 

Adjikan tekeminen aloitetaan valmistamalla hmeli suneli-mausteseos. Mausteseosta kannattaa valmistaa kerralla isompi määrä, jotta sitä riittää useampaan adjika-kastikkeeseen.

Katso alta adjika-kastikkeen resepti:

Resepti

Lisää aiheesta:

Unohda kaupan valmisversiot! Suosittu kastike kannattaa tehdä itseNäin Harri Syrjänen maustaisi makaronilaatikonTässä on paras kastike pihville – vain neljä ainesosaa ja valmistuu kahdessa minuutissa!Kari Aihinen vinkkaa täydellisen makaronilaatikkoreseptin: ”Suurin salaisuus perustuu...”"Antaa ruoalle sielun" – 3 kastiketta, jotka jokaisen suomalaisen tulisi osata valmistaaSuomalaiskokit hehkuttavat: Osta tätä lihaa pääsiäiseksi – "todella paljon herkullisempaa kuin lampaanpaisti"
PääsiäinenLammastaKaritsaaRuokaniksitMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Pääsiäinen
  • 20.4.20:08
    Ukrainan sota

    Kreml: Putinilla ei aikeita jatkaa tulitaukoa

  • 20.4.15:56
    Ukrainan sota

    Tämä tiedetään Ukrainan olemattomasta pääsiäistulitauosta: "Satoja iskuja"

  • 20.4.14:46
    Paavi

    Huonokuntoinen paavi siunasi ihmiset Vatikaanissa – perinteisen pääsiäispuheen piti avustaja

  • 19.4.14:55
    Sää

    +20 rikki! Mutta pian alkaa sääsyöksy: Tulvavaara, 15 asteen pakkanen ja lumipyry Suomen yli

  • 18.4.09:29
    Sää

    Hellettä ennen pääsiäistä? Huhtikuun kaikkien aikojen lämpöennätys vaarassa