Suomalaisfirma loi menestysjuoman ja moninkertaisti tuotannon – taas sataa mainetta ja kunniaa: "Voinee tituleerata maailman toiseksi parhaaksi giniksi"

Lojhtu gini
Kaj Kostiander ja Lójhtu-giniä. Lojhtu

Lapin matkailijoille alun perin luotu gini palkittiin jälleen kansainvälisissä juoma-alan kilpailuissa. 

Tornio Distilleryn Lójhtu – The Magical Gin of Lapland niittää kansainvälistä menestystä. Neljäs kansainvälinen mitali irtosi Kaukoidän merkittävimmässä juoma-alan Cathay Pacific Hong Kong International Wine & Spirit Competition -kilpailussa, modernien ginien sarjassa.

– Loimme Lapin matkailijoille paikallisen erikoisuuden, mutta nyt viimeistään on syytä suunnata katse vahvasti vientimarkkinoille, Tornio Distilleryn toimitusjohtaja Kaj Kostiander iloitsee Lójhtun saamasta menestyksestä.

Raaka-ainepula yllätti syksyllä

Tornio Distillery nousi syksyllä julkisuuteen, kun uutuusginin nopea menestys johti yllättävään raaka-ainepulaan. Kun kotimaisilla katajanmarjoilla ei ollut markkinoita, ei ollut kerääjiäkään.

– Halusimme vangita Lapin taianomaiset aromit pulloon, joten aidot lappilaiset ja suomalaiset raaka-aineet olivat ainoa vaihtoehto, Kostiander taustoittaa.

Yritys kääntyi katajanmarjapulassa yleisön puoleen ja pyysi suomalaisia keruutalkoisiin.

– Kiitos joukkovoiman, marjoja riittää nyt vastaamaan isompaankin kysyntään, Kostiander kertaa kiitollisena.

Lójhtun Brand Ambassador, baarimestari Jani Virran mukaan ginin aromissa on pohjoista korpimetsää, marjasuota ja kanervaa. Maussa puolestaan on havaittavissa pehmeää katajaa ja kukkaisaa marjaisuutta.

"Voinee tituleerata maailman toiseksi parhaaksi giniksi"

Cathay Pacific Hong Kong International Wine & Spirit Competition eli HKIWSC on Kaukoidän merkittävin alkoholijuomakilpailu, jossa 56-henkinen tuomaristo arvostelee juomat sokkomaisteluna. Tuomaristossa on muun muassa 21 sommelieriä ja Michelin-ravintoloiden baarimestaria, sekä kansainvälisiä asiantuntijoita. Tuotteita kilpailuun oli lähetetty 49 eri maasta.

HKIWSC:n hopea oli Lójhtulle järjestyksessä neljäs kansainvälinen mitali. Aikaisemmin tänä vuonna Lójhtu palkittiin hopeamitalilla modernien ginien sarjassa ja pronssimitalilla Gin & Double Dutch Tonic -sarjassa Lontoossa IWSC-alkoholijuomakilpailussa, sekä pronssilla alkoholialan ammattilaisten arvostamassa International Spirits Challengessä modernien ginien sarjassa.

– Nämä ovat maailman arvostetuimpia kisoja. Jos kulta tarkoittaa maailman parasta, Lójhtua voinee tituleerata maailman toiseksi parhaaksi giniksi, Kostiander hymyilee

Lähde: Tornio Distillery

***

7:31

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja