Suomalaiset shokissa suosikkikonvehdin katoamisesta – näin vastaa Fazer

Present suklaa
Fazerin Present-suklaakonvehtirasian sisältö on uudistunut.

Fazerin suositusta Present-konvehtirasiasta poistettu karpalokonvehti on saanut aikaan keskustelua. Moni suomalainen on pahoillaan siitä, että oma suosikkikonvehti ei enää kuulu jouluiseen suklaarasiaan.

Ilta-Sanomat kertoi alunperin uudistuksesta, jonka myötä kolme suosikkikonvehtia poistettiin Present-konvehtirasioista. Yksi poistetuista konvehdeista on karpalokonvehti.

TIESITKÖ? Aiemmin 300 grammaa painanut Present-rasia on tätä nykyä 40 grammaa kevyempi – ja siinä on kaksi konvehtia vähemmän kuin aiemmin. 

"Minkä rasian nyt ostan jouluksi?"

MTV kysyi lukijoiltaan, mitä konvehtia jäädään kaipaamaan uudistuneessa rasiassa. Selvisi, että yksi klassisen konvehtikokoonpanon jäsenistä miellytti suomalaisia erityisen paljon.

– Olen shokissa! Minkä rasian nyt ostan jouluksi? nimimerkki Minni miettii.

– Karpalo oli paras kaikista! nimimerkki Mansikkalan Mummu kommentoi.

Erityisen moni lukija listasi karpalokonvehdin koko rasian parhaaksi konvehdiksi.

– Karpalo oli ylivoimaisesti paras, nimimerkki Thomas hehkuttaa.

– Karpalo! Paras suklaa koko rasiassa! nimimerkki Elli toteaa.

Karpalokonvehdin kohtalo selvisi

Makuja.fi otti yhteyttä Fazeriin, ja selvitti, mikä on selvästi suomalaisten makuun sopivan karpalokonvehdin kohtalo. Selvisi, että konvehdin valmistus jatkuu, vaikka sitä ei suosikkirasiassa enää nähdäkään.

– Karpalokonvehdin valmistusta ei ole lopetettu, Fazer Makeisten viestintäjohtaja Liisa Eerola kertoo.

Karpalokonvehtien ystävät voivat siis huokaista helpotuksesta. Sekä karpalokohvehteja että Present-rasiasta niin ikään poistettuja caramel-, cappuccino- ja toffee-konvehteja on jatkossakin saatavilla muissa konvehtirasioissa.

Uudet konvehtimaut testattiin tarkkaan

Konvehtien kehitysvaiheessa tuotekehitystiimi Vantaan suklaatehtaalla maisteli suositun konvehtirasian uudistaminen mielessään yli 40 makuyhdistelmää. Lopulta perinteisessä konvehtirasiassa paikkansa lunastivat sitruunapiirakka, marmeladi, caramel fudge ja mantelitryffeli.

– Konvehtivalinnat tehtiin niin, että kokonaisuus on monipuolinen; jokaisellahan meistä on omat suosikkinsa, Eerola kertoo.

Fazerin edustaja kertoi avoimesti myös syyn siihen, miksi juuri valitut konvehdit päädyttiin poistamaan klassikkorasiasta. Rasian sisältöuudistus perustuu yksinkertaisesti saatuun kuluttajapalautteeseen.

– Olemme saaneet paljon palautetta kuluttajien toivomista makuyhdistelmistä ja siitä, että konvehtirasioidemme sisältö ei ole tarpeeksi monipuolinen, Eerola kertoo.

Katso videolta raadin tarkat arviot Fazerin uuden Present -rasian konvehdeista!

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
   MasterChef Suomi

   MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja