Avokadot ovat menneet talven lumia! Tv-kokki paljastaa, mistä raaka-aineesta tulee seuraava hitti

pandan
Vihreällä pandanilla maustetut jälkiruoat saattavat olla seuraava trendijuttu. Shutterstock

Kaakkois-Aasiassa suosittua maustekasvia saatetaan tulevaisuudessa nähdä yhä enemmän ihmisten lautasilla. 

Avokadoleipiä, avokadosmoothieita ja avokadosalaatteja. Avokadoa lisätään tänä päivänä niin suolaisiin kuin makeisiinkin ruokiin, mutta tulevaisuudessa voi olla toisin.

Videolla kokki Henri Alén kertoo, miltä ruoka saattaa näyttää tulevaisuudessa. Artikkeli jatkuu videon alla. 

Tulevaisuuden uutiset: Muuttuvat ruokailutottumukset 13:00

Ruokatrendeistä hyvin perillä olevan tv-kokki Nigella Lawsonin mukaan tämä vihreä terveyspommi on jo parhaat päivänsä nähnyt, ja lähitulevaisuudessa avokado saattaa joutua tekemään tilaa uudelle tulokkaalle; pandanille.

Sopii niin suolaisiin kuin makeisiin ruokiin

Kaakkois-Aasiassa yleisesti ruoanlaitossa käytetty pandan eli maustekairapalmu on kokin mukaan kasvi, joka saattaa pian täyttää sosiaalisen median feedisi. Kaakkois-Aasiassa tätä kasvia käytetään maustamaan niin jälkiruokia, juomia kuin riisiäkin.

– Olen huomannut, että Amerikassa ihmiset käyttävät leivonnassa yhä enemmän pandinin lehdistä saatavaa esanssia, Lawson kertoo.

Lawsonin mukaan pandania saatetaan nähdä tulevaisuudessa ympäri maailmaa niin juomissa kuin suklaakakuissa. Kyseinen raaka-aine on jo rantautunut jo Isoon-Britanniaan, jossa eräs ketju myy muun muassa pandanilla maustettua jäätelöä ja pannukakkuja.

Kauppaketju Whole Foodsin julkaiseman raportin mukaan muita ruokatrendejä vuodelle 2019 ovat muun muassa eksoottisten hedelmien käyttö juomissa, probiooteilla höystetyt ruoat, terveelliset rasvat ja hampunsiemenet.

Lähde: Independent

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!