Hyppää pääsisältöön
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Julkaisupäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta ja kehitys
  • Jaakko Hietanen
    Head of Digital Development
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • Makuja
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
MTV Uutiset on sitoutunut noudattamaan Journalistin ohjeita
  • Julkisen sanan neuvosto (JSN)
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Voisiko hampurilaisketju luopua lihasta? Näin Hesburger vastaa paljon puhuttaneeseen kysymykseen

Suomessa tullaan lähitulevaisuudessa näkemään yhä enemmän kasvispohjaisia hampurilaisia.
Suomessa tullaan lähitulevaisuudessa näkemään yhä enemmän kasvispohjaisia hampurilaisia. Shutterstock
Julkaistu 11.12.2018 15:06

Laura Matilainen

laura.matilainen@mtv.fi

Pikaruokaketju Hesburger on investoinut ensi vuoden aikana valmistuvaan kasvisproteiinitehtaaseen, jossa tullaan valmistamaan erilaisia kasviproteiinituotteita ravintolan tarpeisiin.

Hesburger on tänään julkaissut ilmastonmuutosta käsittelevän dokumentin. Dokumentti pohjautuu Lundin yliopiston vuonna 2017 tekemään tutkimukseen, jonka mukaan yksilön näkökulmasta neljä ilmastonmuutoksen kannalta merkittävintä valintaa ovat lisääntyminen, yksityisautoilu, lentäminen ja lihansyönti. 

Videolla kerrotaan mielenkiintoinen yksityiskohta McDonald's ravintoloiden keittiöstä. Artikkeli jatkuu videon alla. 

0:54Miksi McDonald'sin työntekijät eivät käytä suojakäsineitä?

Hesburgerin näkökulmasta suurin kysymys on lihansyönti – olisiko hampurilaisketju valmis luopumaan lihasta?

– Emme ole luopumassa lihasta tässä vaiheessa. Haluamme tarjota asiakkaillemme mahdollisuuden valita hyviä ja maukkaita kasvistuotteita sekä kasvattaa tietoisuutta eri valintojen vaikutuksista, Hesburgerin varatoimitusjohtaja Jari Vuoti vastaa.

Kasvistuotteiden osuus on pieni, mutta kasvava

Tällä hetkellä valtaosa Hesburgerin myymistä tuotteista sisältää lihaa. Kasvistuotteiden osuus on pieni, mutta kasvava. Hesburger on investoinut noin 10 miljoonaa euroa omaan kasvisproteiinitehtaaseen, jonka on tarkoitus valmistua ensi vuoden aikana. Tehtaassa tullaan valmistamaan erilaisia kasviproteiinituotteita Hesburgerin tarpeisiin.

LUE MYÖS: Ilmaiset hampurilaiset saivat suomalaiset jonottamaan – MTV testasi, miltä puistattava ihmislihaburgeri oikein maistuu

Hesburger ei ole ainoa kasviperäisiin tuotteisiin sijoittava ketju. Suomeen ollaan nimittäin avaamassa ensimmäistä 100-prosenttisesti vegaania hampurilaisketjua, Bun2Bunia. 

Ketjun hampurilaiset perustuvat Beyond Meat -yhtiön kehittämään ensimmäiseen täysin kasvipohjaiseen pihviin, joka näyttää, maistuu ja käyttäytyy kuin perinteinen hampurilaispihvi.

Näyttää siis vahvasti siltä, että lähitulevaisuudessa yhä useampi suomalainen nauttii pikaruokansa ilman lihaa. 

Lisää aiheesta:

Suomalainen ravintolaketju poistaa punaisen lihan kokonaan valikoimastaan: "Päätös oli meille looginen"Hesburgerin tuotekehityspäällikkö Eeva Mäki paljastaa, miten uudet tuotteet kehitellään – suuria onnistumisia ja yksi pieni hampurilaisfloppi: "Ei ollut menestys"Suomen Burger Kingeihin tulee tiistaina myyntiin ennennäkemätön hampurilainen – asiassa on vain yksi muttaPikaruokaketju Burger King lanseerasi hämmentävän uutuustuotteen – voi johtaa asiakkaita harhaan: "Vaikeuksia erottaa kumpi on kumpi"Suomalainen hampurilaisketju jätti lihan pois burgereistaan – päätöksellä odottamattomat seuraukset: Myynti kolminkertaistui! Ainutlaatuinen ravintolakonsepti Suomessa – MTV testasi lihansyöjiä hämäävän vegeburgerin: ”Tätä olisi mahdoton erottaa jauhelihasta”
RavintolatPikaruokaLihaMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Ravintolat
  • 19.11.10:12
    Ruoka

    Eroon sunnuntailisästä? Ravintola-alan kovin kipukohta puhuttaa – työntekijöillä silti huippufiilis

  • 8.11.17:32
    Ruoka

    Akis on kouluttanut kokkeja suomalaisravintoloihin yli 30 vuotta – kaikki lähtee intohimosta

  • 6.11.16:46
    Ruoka

    Yksi uunitemppu ja arkinen raaka-aine muuttuu herkuksi – Henri Alén paljastaa kikan

  • 2.11.10:52
    Helsinki

    Helsinkiä pääsee ihailemaan nyt uudesta paikasta – alla vilistää päivittäin neljännesmiljoona ihmistä

  • 1.11.17:43
    Ruoka

    Katrina on työskennellyt tarjoilijana yli 20 vuotta – tällaisia ovat suomalaiset asiakkaat