Somesta ja Netflixistä tuttu juustopuoti laittaa lapun luukulle Helsingissä

Yli 30 euron ero kilohinnassa – voittiko halpa kermajuusto sokkotestissä? Testasimme Pirkat, Oltermannit ja muut 6:16 Yli 30 euron ero kilohinnassa – voittiko halpa kermajuusto sokkotestissä? Testasimme Pirkat, Oltermannit ja muut
KATSO MYÖS: Mikä on Suomen parasta kermajuustoa? Voittiko halpa kermajuusto sokkotestissä?

Helsingin Vanhassa kauppahallissa muutaman vuoden toiminut Juustoansa-puoti lopettaa toimintansa. Puoti tuli juuston ystäville tutuksi sosiaalisesta mediasta ja Netflixistä sekä persoonallisesta omistajastaan, "Juustominkistä".

Yrittäjä Laura "Juustominkki" Salonen kertoo kotisivuillaan, että yritystaipaleen alku tuntui sadulta.

– Sana kiiri pitkin moderneja kortteleita, somea, ja pian myymälästä puhuivat kaikki juustonhimoiset ja sellaisetkin jotka eivät juustoja tunteneet, Salonen kirjoittaa.

Juustoansa veti puoleensa myös kansainvälisiä turisteja vilahdettuaan Netflixin ruokaohjelmassa Somebody Feed Phil. 

Korona-ajan pannessa kapuloita rattaisiin Salonen pysytteli pinnalla kuljettamalla juustoa itse autollaan asiakkaiden kotioville. Lopulta hintojen nousu ja myynnin lasku kuitenkin teki yritystoiminnasta kannattamatonta. 

Salonen kuvailee henkilökohtaisen julkisuuden nousseen jopa myytävien juustojen suosiota suuremmaksi. Lisäksi kolmasluokkalaisen lapsen äiti perustelee yritystoiminnan lopettamista yksityiselämällä.

–  Päivittäin ihmisiä iloisesti palveleva ja huomioiva Juustominkki on hyödytön, jos kotiintullessa äiti on liian väsynyt, Salonen kirjoittaa.

Päällimmäinen tunne päätöksen jälkeen on helpotus, kertoo Salonen Twitterissä

Salonen kertoo toivovansa, ettei Vanha Kauppahalli kuihdu pois ja että juustopuodillekin mahdollisesti löytyisi jatkaja. Lopuksi hän vihjaa, ettei Juustoansan tai Juustominkin tarina ole kokonaan ohi.

– Uudet juustoiset haaveet siintävät jo edessäpäin, Salonen kirjoittaa.

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat