Suomessa vietetään nyt valtakunnallista sipuli-teemaviikkoa. Maa- ja Metsätaloustuottajain Keskusliitto MTK ry muistuttaa, että sipulin maku on paikallaan lähes ruokaan kuin ruokaan.
Maa- ja Metsätaloustuottajain Keskusliitto MTK ry muistuttaa, että hyvää ruokaa ei synny ilman sipulia. Sipulista todella on moneksi ruoanlaitossa: se voi olla maun piristäjä tai ruoan raikkauden ja makeuden korostaja. Sipuli saa makuihin syvyyttä ja se tukee ruoan muiden ainesten makuja.
Valtakunnallista sipuliviikkoa vietetään perinteiseen tapaan viikolla 4 (22.–28.1.2024). Sen kunniaksi MTK ry koosti yhteen sipulin syömisen hyödyt.
Lue myös: Vaihdoimme makaronilaatikosta yhden ainesosan – halvempaa ja lapsikin kehui: "Ihan sikahyvää!"
Sipulin maku sopii lähes kaikkeen
MTK:n mukaan sipulin sisältämillä aromaattisilla öljyillä on kaksi tärkeää vaikutusta: ne aikaansaavat sipulille tyypillisen maun, mutta niiden sisältämät rikkiyhdisteet voivat myös itkettää raaka-ainetta käsitellessä. Paras keino välttää sipuli-itkut on käyttää tarpeeksi terävää veistä viiltoliikkein.
Hyviä makupareja sipulille: timjami, rosmariini, salvia, minttu ja persilja. Myös inkivääri, sienet, peruna ja juurekset pitävät sipulista, samoin miltei kaikki kasvis-, liha- ja kalaruoat.