Simppeli kikka tekee keitetyistä perunoista jumalaisen hyviä: Tarvitset vain yhden raaka-aineen
Voi on perunan paras kaveri, mutta oletko jo maistanut pottua ruskistetun voin kanssa?
Ruskistettu voi on ollut jo jonkin aikaa erittäin trendikäs lisuke. Se sopii mainiosti kastikkeeksi esimerkiksi perunoiden, kalan ja vihannesten kanssa, mutta myös vaahdotettuna leivän päällä. Ruskistettua voita on ylistänyt muun muassa suomalainen huippukokki Henri Alén.
– Ruskistettu voi on näkynyt laaturavintoloiden ruokalistoilla jo pitkään. Nyt kannattaa koittaa tämän trendiherkun tekoa myös kotikeittiössä. Suomalaisille tuttu voin maku saa aivan uuden ulottuvuuden ruskistamalla, Alén totesi kesällä 2018
Erityisen hyvin ruskistettu voi sopii perinteisten keitettyjen perunoiden makupariksi. Voita ruskistamalla saat helposti simppelin, mutta jumalaisen maukkaan kastikkeen potuille. Halutessasi voit lisätä voin joukkoon myös esimerkiksi tuoreita yrttejä makua antamaan.
Ruskistettua voita ylistivät myös Samassa liemessä -ohjelman kokit Meri-Tuuli Väntsi ja Pipsa Hurmerinta.
– Vanha kunnon peruna maistuu taivaalliselta, kun sen valelee ruskeaksi paistetulla voilla! Tämä on lisäke, mutta mikä lisäke! Ruskea voi eli pähkinävoi nostaa peruspotut aivan uuteen sfääriin.
Katso resepti: Ruskistettu voi ja perunat
***
Miksi perunaa kannattaa syödä? Ruokatoimittaja ja -kirjailija Sanna Mansikkamäki kertoo:
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan