Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Huippukokki Henri Alénin yhden raaka-aineen lisuke vie kielen mennessään – ”näkynyt laaturavintoloiden ruokalistoilla jo pitkään”

13:00Tulevaisuuden uutiset: Muuttuvat ruokailutottumukset
Julkaistu 13.07.2018 10:23

Laura Matilainen

laura.matilainen@mtv.fi

Henri Alénin helpolla yhden raaka-aineen reseptillä nostat leivän maun aivan uudelle tasolle. 

Videolla Henri Alén kertoo, miltä ruoka saattaa tulevaisuudessa näyttää.

Ruskistettu voi on trendikäs lisuke, joka toimii erinomaisesti kastikkeena esimerkiksi perunoiden, kalan ja vihannesten kanssa, mutta myös vaahdotettuna leivän päällä.

Ruskistettu voi sopii myös rapujuhliin, sillä suolaiset ravut ja pähkinäisen karamellimainen voi paahtoleivän päällä ovat kuin luotuja toisilleen.

– Ruskistettu voi on näkynyt laaturavintoloiden ruokalistoilla jo pitkään. Nyt kannattaa koittaa tämän trendiherkun tekoa myös kotikeittiössä. Suomalaisille tuttu voin maku saa aivan uuden ulottuvuuden ruskistamalla. Yksinkertaiset perusmaut ovat edelleen trendi ruokamaailmassa, Alén toteaa. 

vaahdotus ARLA
Voista syntyy vatkaamalla kuohkea levite.Kim Öhman

Reseptin valmistamiseen ei tarvita kuin yksi raaka-aine: voi. Sen valmistaminen on helppoa, mutta ole kuitenkin tarkka paahtamisen kanssa, sillä voi palaa helposti.

Henri Alénin ruskistettu ja vaahdotettu voi

500 g normaalisuolaista voita
0,5 tl hienoa suolaa

Kuutioi voi peukalonpään kokoisiksi paloiksi. Laita puolet syvään kulhoon ja anna pehmetä huoneenlämmössä. Ruskista toinen puoli voista pannulla kokoajan puulastalla sekoittaen. Kun voi alkaa tuoksua pähkinäiseltä ja kuohahtaa kunnolla, kaada se heti lämpöä kestävään astiaan.

Anna ruskistetun voin jäähtyä ja jähmettyä hieman. Sekoita molemmat voit keskenään. Mausta suolalla ja vispaa sähkövatkaimella kuohkeaksi levitteeksi.

Lähde: Arla

Lisää aiheesta:

Astetta ronskimpi voileipäkakku! Helin kalatorttua ei tarvitse edes koristellaOletko jo kokeillut? Yhdellä raaka-aineella parannat esimerkiksi perunoiden makua huomattavastiKlassikon paluu: Keittiömestari Ari Ruohon suussa sulava suklaafondant – tätä kannattaa kokeilla!Mahtava tapa valmistaa perunat ja taivaallinen lisuke: "Vie majoneesin uudelle tasolle""Tämä on varmin valintani" – supernopea arkiruoka syntyy kaapista löytyvistä aineksista!Joulupöydän yllättäjä syntyy edullisesta ainesosasta: "Kaikki kyselevät aina tämän reseptin perään"
RuoanlaittoMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Ruoanlaitto
  • 29.3.09:45
    Ruoka

    Mikael tekee valtavat määrät ruokaa 60–70 eurolla viikossa: "Tässä säästyy niin aikaa kuin rahaa"

  • 06.10.202307:43
    Arkiruoka

    Teetkö lihapullat näin? Kokin suosikkiohje: "Ei koskaan paisteta uunissa"

  • 02.03.202020:00
    Ruoka

    Täydellistä riisiä joka kerta: Tämän niksin avulla et enää koskaan epäonnistu täysjyväriisin keittämisessä

  • 07.01.201814:03
    Niksit

    Kolme isoäidin lyömätöntä ruokaniksiä – ota välittömästi käyttöön

  • 28.10.201709:31
    Henri Alén

    Henri Alén jakaa parhaat vinkkinsä pataruokiin: "Ykkösnyrkkisääntö on..."