Savustaa voi myös ilman savustinta! Näin askartelet helposti nokkelan savustuspussin foliosta

savustus grillissä
Grillissä pystyy savustamaan esimerkiksi savustuspussin avulla. Shutterstock

Foliosta askarrellun savustuspussin avulla ruokaa voi kypsyttää epäsuorasti savulla myös grillissä.

Himoitsetko savustettua kalaa, lihaa tai kasviksia, mutta kotoa tai mökiltä ei löydy savustinta? Hätä ei ole tämän näköinen, kunhan saat käsiisi grillin, foliota sekä savustuslastuja.

Fredman Group vinkkaa tiedotteessaan helpon keinon kypsentää ruoka savulla ilman savustuspönttöä.

Näin askartelet savustuspussin foliosta

Foliosavustuspussin askarteluun tarvitset siis vain foliota sekä savustuslastuja.

  1. Laita kourallinen savustuslastuja likoamaan kylmään veteen puoleksi tunniksi.
  2. Kun lastut ovat lionneet, laita kaasugrillistä ritiläpuoli täydelle teholle kuumenemaan.
  3. Grillin kuumetessa ota reilu 30 sentin pala paksua foliota. Kaada vesi pois lastuista. Laita foliolle liotetut lastut ja niiden päälle kaksi kourallista kuivia lastuja. Taittele folio kaksin kerroin siten, että lastut ovat pussissa. Taita vähän myös ylä- ja alareunaa, jotta lastut eivät putoa pussia nostettaessa. Tee haarukalla reikiä pintaan 20–30 kappaletta ja pohjaan 5–10 kappaletta.
  4. Laita savustuspussi kuumaan grilliin ritilän päälle odottamaan viereen saapuvaa grilliherkkua.

Kun savustuspussi on valmis, voit aloittaa itse savustuspuuhat. Ennen lihan, kalan tai kasvisten laittamista grilliin, odota, että savustuspussi alkaa savuttaa (menee noin 15 minuuttia). Kun pussi alkaa savuttaa, siirrä esimerkiksi folion päälle asetettu lohi grillin kylmälle puolelle ja vähennä lämpöä savustuspussin alla minimiin.

1,5 kilon lohifilee kypsyy savustuspussin kanssa noin 45 minuuttia. Tilannetta kannattaa välillä kypsymisen aikana vilkaista, sillä jos pussi ei savuta, pitää lisätä hieman lisää lämpöä ja jos siitä tulee laas liekkejä, se pitää puhaltaa sammuksiin ja vähentää lämpöä.

Katso myös: Savustukseen erikoistunut JJ's BBQ on Suomen paras hampurilaisravintola

JJ’s BBQ valittiin Suomen parhaaksi hampurilaisravintolaksi – omistaja Jari-Jukka paljastaa hyvän burgerin salaisuuden 2:36
JJ's BBQ:n perustaja kertoo, mikä on hyvän burgerin salaisuus.

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!