Satu lisää kesäkeittoon yllättävän ainesosan: "Murustan joukkoon kokonaisen paketillisen"

KERTAKÄYTTÖ Kesäkeitto Satu Koivisto
Anna mahdollisuus kesäkeitolle! Satu Koivisto

Tekeekö mielesi kesäkeittoa? Sadun ohjeella teet erinomaisen sopan. Kannattaa testata, vaikka ruokalaji ei normaalisti lukeudu suosikkeihisi.

Ruokakirjoittaja, kokki ja toimittaja Satu Koivisto julkaisi kesällä 2020 blogissaan perinteisen kesäkeiton ohjeen, ja paljasti samalla omat tärppinsä tähän mielipiteitä jakavaan kesäherkkuun. Sadun mukaan kesäkeitto on "harvinaisen väärinymmärretty ruokaparka"

– Harva ruokalaji taitaa jakaa mielipiteitä yhtä voimakkaasti! Jos kuulut kesäkeittoskeptikoihin, anna tälle reseptille mahdollisuus, Satu kirjoitti.

Sadun mukaan tuoreista kasviksista tehty soppa on taivaallista. Raaka-aineiksi kannattaa napatta uuden sadon varhaisperunaa ja kukkakaalia. Perunalajikkeeksi Satu suosittelee annabellea. 

Kasviksia ei tarvitse keittää maidossa – joukkoon lisätään yllättävä ainesosa

Monet keittävät kesäkeitossaan kasviksia maidossa, mutta se ei välttämättä ole paras tapa. Satu suosittelee kokeilemaan toista niksiä: keitä kasvikset vedessä ja lisää lopuksi keittoon kermaa. Vähän niin kuin tekisit esimerkiksi lohikeitto.

Sadun kesäkeitossa on myös yksi salainen ainesosa, joka sekin saattaa jakaa mielipiteitä: sinihomejuusto. Satu nappasi idean kuopiolaisesta Musta Lammas -ravintolasta muutama vuosi sitten. 

– Söimme siellä pitkän kaavan mukaan. Yksi ruokalajeista oli kesäkeitto, jonka liemeen oli lisätty Peltolan Blue -sinihomejuustoa. Taivaallista! Niinpä itsekin murustan sitä nykyisin joukkoon kokonaisen paketillisen.

Katso myös video: Ethän heitä kukkakaalin lehtiä roskiin?

Ethän heitä kukkakaalin lehtiä roskiin? Näin hyödynnät ne herkulliseen salaattiin 2:11
Näin hyödynnät lehdet herkulliseen salaattiin.

 

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!