Kuuluvatko teidänkin perheessänne välipalahetkiin jogurtit ja makuviilit? Maustetaanko ruoat ketsupilla? Juodaanko janoon ulkoilun jälkeen lasillinen mehua?
Edellä mainitut valinnat aiheuttavat sen, että lasten suositellut sokerinsaantisuositukset helposti ylittyvät. Suomalaisista leikki-ikäisistä tytöistä jo 15 prosenttia on ylipainoisia. Poikien kohdalla määrä on 10 prosenttia.
Brittiläinen ravintoneuvoja Sarah Schenker teki radikaalin päätöksen hänen ensimmäisen lapsensa ollessa viiden kuukauden ikäinen. Hän päätti kasvattaa jälkikasvunsa täysin sokerittomalla ruokavaliolla.
Lapset eivät saa edes maistaa limsaa
Sarah kertoo Telegraphin kirjoituksessa oppineensa kotiruoan arvon omalta äidiltään. Lapsuudessaan hänen eväänsä sisälsivät kuitenkin äidin leipomia hedelmäkakkuja ja päivällisellä nautittiin uunituoreista skonsseista. Sarah ei anna omien lastensa herkutella kotitekoisillakaan sokerikakuilla.
– Lasillinen kuplivaa vettä kuuluu vain erikoistilanteisiin, eivätkä lapseni saa juoda limonadeja lainkaan, Sarah kertoo.
Äiti pitää periaatteistaan tiukasti kiinni, vaikka saakin välistä osakseen ihmettelyä.
– En voi vaikuttaa heidän kouluruokailuunsa ja olen nykyään rennompi myös juhlien ja ravintolavierailuiden kanssa. En halua olla se äiti, joka ei anna heidän nauttia kakkupalaa kavereidensa juhlissa.
