Sannan todellinen "arjen pelastajaruoka" jauhelihasta ja perunasta – potut voi ostaa pakastealtaasta

7:23 Vuoden kotimainen keittokirja ylistää perunaa: Tämän takia pottua kannattaa syödä
Videolla: Miksi perunaa kannattaa syödä? Perunaguru Sanna kertoo!

Oletko jo testannut Sannan herkullista jauheliha-perunalaatikkoa?

Videolla: Miksi perunaa kannattaa syödä? Perunaguru Sanna kertoo!

Vuoden keittokirjaksi 2019 valitun Peruna-kirjan (Readme 2019) tekijä, ruokatoimittaja Sanna Mansikkamäkikertoi keväällä 2020 ärsyyntyneensä luettuaan makaronimyynnin kasvusta.

– Ovatko suomalaiset oikeasti niin mielikuvituksettomia, etteivät muuta ruokaa keksi kuin makaronilaatikko? Luulen, että perheet ovat nyt niin ylikuormittuneita, että ruoanlaitto halutaan tehdä mahdollisimman helpoksi ja makaroni mielletään helpoks, Sanna sanoi viitaten kuormittavaan koronakevääseen.

Mansikkamäki kuitenkin muistuttaa, että tavallinen vehnämakaroni on kotimaista perunaa ravinneköyhempää. Hän korostaa, että makaronilaatikonkin voisi tehdä välillä perunasta.

– Täysin samalla ohjeella. Vaihtaa vain sen makaronin perunaan, niin tulee terveellisempi, paremman makuinen ja ekologisempi ruoka. Jos haluaa lihattoman version, voi vaihtaa jauhelihan härkäpapurouheeseen. 

Perunakirjailija kertoo ymmärtävänsä, ettei kaikilla ole kotona tilaa säilöä perunaa kilokaupalla. Jos käy kerran viikossa kaupassa, voisi pottua Mansikkamäen mukaan ostaa vaikka kilon parin verran vihanneslaatikkoon. Perunasta voisi kokata ruokaa esimerkiksi joka toinen päivä.

Pakastealtaasta löytyy arjen pelastaja

Perunaa ei välttämättä tarvitse edes ostaa tuoreena, vaan myös pakastealtaasta löytyy Mansikkamäen mukaan hyviä ratkaisuja. Valmiiksi viipaloitua kotimaista perunaa on saatavilla esimerkiksi 750 gramman pusseissa.

– Se toimii ihan yhtä hyvin nopeassa ruoanlaitossa kuin makaronikin. Sen kun avaat pussin ja kaadat puolet uunivuokaan. Ei tarvitse kuoria perunoita. Kannattaa kuitenkin aina katsoa, että ostaa varmasti kotimaista pakasteperunaa. Esimerkiksi monet ranskanperunat tehdään ulkomaisista perunoista, Mansikkamäki muistuttaa ja lisää vielä:

– Peruna on oikeasti niin hyvän makuinen. Ihmiset ovat unohtaneet esimerkiksi kiusausten olemassaolon. Ne valmistuvat samassa ajassa kuin lihamakaronilaatikko.

Katso helppo resepti: Sannan peruna-jauhelihalaatikko


Vinkkasimme Sannan perunaohjeesta alun perin keväällä 2020. 

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja