Peruna-jauhelihalaatikko – Sannan helppo resepti
Julkaistu
Peruna-jauhelihalaatikko on kuin makaronilaatikko, mutta paremman makuinen ja terveellisempi, sanoo Peruna-kirjan (Readme 2019) kirjoittanut Sanna Mansikkamäki.
Ainekset
- 1 kg perunoita (esim. kiinteä Jazzy lajike) tai 750 g pussi pakasteperuna-sipulisekoitusta
- 400 g jauhelihaa
- 2 sipulia
- 4 valkosipulinkynttä
- 2 rkl voita
- 2 rkl oliiviöljyä
- 1 tl suolaa
- 1 tl rouhittua mustapippuria
- (halutessasi mausteeksi jauhelihalle 1 rkl yrttimausteseosta ja 20 g kuivattuja metsäsieniä jauhettuna, esim. mustatorvisieniä tai suppilovahveroita)
Munamaito
- ½ l täysmaitoa
- 3 kananmunaa
- 1 tl suolaa
Lisäksi
- 100 g juustoraastetta
Valmistusohje
Peruna-jauhelihalaatikko valmistuu näin:
- Pese ja kuori perunat. Leikkaa perunoista noin 2 mm:n paksuisia viipaleita tai käytä pakasteperunaviipaleita.
- Hienonna sipulit ja ruskista niitä kevyesti voin ja öljyn seoksessa. Lisää jauheliha pannulle ja ruskista. Mausta suolalla sekä pippurilla.
- Sekoita maidon joukkoon kananmunat. Riko rakenne kevyesti esim. haarukalla. Mausta suolalla.
- Laita uunivuokaan (20 x 30 cm) vuorotellen perunoita ja jauhelihaa. Kaada päälle munamaito ja ripottele päälle juustoraastetta. Paista 180 asteessa uunin keskitasolla noin 45–50 minuuttia.
Resepti: Sanna Mansikkamäki
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Airfryer-munkit – Liisan helppo ohje pikamunkkeihin
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Piknikin pelastava pastasalaatti
-
Yhdessä astiassa: Juureksia ja broileria
-
Nopeat bebe-leivokset
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Nopeat kalkkunawrapit