Peruna-jauhelihalaatikko – Sannan helppo resepti

jauheliha-perunalaatikko
Shutterstock

Peruna-jauhelihalaatikko on kuin makaronilaatikko, mutta paremman makuinen ja terveellisempi, sanoo Peruna-kirjan (Readme 2019) kirjoittanut Sanna Mansikkamäki.

Ainekset

  • 1 kg perunoita (esim. kiinteä Jazzy lajike) tai 750 g pussi pakasteperuna-sipulisekoitusta
  • 400 g jauhelihaa
  • 2 sipulia
  • 4 valkosipulinkynttä
  • 2 rkl voita
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl rouhittua mustapippuria
  • (halutessasi mausteeksi jauhelihalle 1 rkl yrttimausteseosta ja 20 g kuivattuja metsäsieniä jauhettuna, esim. mustatorvisieniä tai suppilovahveroita)

Munamaito

  • ½ l täysmaitoa
  • 3 kananmunaa
  • 1 tl suolaa

Lisäksi

  • 100 g juustoraastetta

Valmistusohje

Peruna-jauhelihalaatikko valmistuu näin:

  1. Pese ja kuori perunat. Leikkaa perunoista noin 2 mm:n paksuisia viipaleita tai käytä pakasteperunaviipaleita.
  2. Hienonna sipulit ja ruskista niitä kevyesti voin ja öljyn seoksessa. Lisää jauheliha pannulle ja ruskista. Mausta suolalla sekä pippurilla.
  3. Sekoita maidon joukkoon kananmunat. Riko rakenne kevyesti esim. haarukalla. Mausta suolalla.
  4. Laita uunivuokaan (20 x 30 cm) vuorotellen perunoita ja jauhelihaa. Kaada päälle munamaito ja ripottele päälle juustoraastetta. Paista 180 asteessa uunin keskitasolla noin 45–50 minuuttia.

Resepti: Sanna Mansikkamäki

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!