Samulin nerokas nakkikikka mullistaa nakkien pilkkomisen: "Koira on ihan hajalla, kun ei enää tipu nakinpaloja lattialle"

nakki3
MTV

Satokausikalenterin perustaja Samuli Karjula vinkkaa näppärän tekniikan nakkien pilkkomiseen ja paljastaa samalla täydellisen nakkikeittonsa salaisuuden.

Videolla Kari Aihisen nakkikeittovinkit

Pilkotko sinäkin nakit niin, että otat ne ensin yksitellen leikkuulaudalle, jossa sitten hienonnat ne veitsen avulla paloiksi? Ei kannata! Satokausikalenterin  Samuli Karjulalla on takataskussaan paljon näppärämpi kikka. Nakit voi nimittäin pilkkoa omassa paketissaan, kas näin:

Nakkikikka on loistava erityisesti silloin, jos perheessä sattuu olemaan lemmikkieläimenä vaikkapa nakeille perso koira.

– Koira on ihan hajalla, kun ei enää tipu nakinpaloja lattialle leikkuulaudalta, Samuli kertoo.

Hän esitteli ideansa alun perin Instagramin tarinoissaan ja sai sen jälkeen runsaasti palautetta seuraajiltaan.

– Jengi on laittanut palautetta, että tajunnaräjäyttävää, Samuli sanoo, ja kertoo nakkikikkansa syntytarinan:

– Olen aina käyttänyt innovatiivisesti nakkeja. Yleensä leikkaan ne saksilla. Jossain vaiheessa kauppoihin tuli sitten nämä vähän kovemmat ja isommat muovipakkaukset, jolloin aloin miettiä, että hetkinen...

Samulin nakkikeitto pikaliemellä

Nakeista Samuli valmisti tällä kertaa perinteistä nakkikeittoa. Täydellisen nakkikeiton salaisuus piilee kasvisasiantuntijan mukaan hyvässä liemessä ja siihen paahdetuissa juureksissa.

– Minulla on kaksi vaihtoehtoa: joko käytän lientä, jota olen jo keitellyt aiemmin tai sitten teen pikaliemen. Pikaliemen ajatuksena on, että osaa juureksista paahdetaan pienen pieninä kuutioina pannulla, jonka jälkeen ne lisätään liemeen makua antamaan. Niitä ei siivilöidä pois.

Nakkikeiton liemeen Samuli käyttää laakerinlehtiä, pippuria, Sikke Sumarin lipstikkasuolaa ja paahdettua, pieneksi hakattua palsternakkaa sekä mukulaselleriä. Liemen joukkoon lisätään sitten vielä salottisipulia, kuutioitua perunaa, porkkanaa ja lopuksi pannulla ruskistetut nakit.

– Idea on se, että ne loput keittojuurekset voivat jäädä napakaksi, kun niitä ei keitellä liemessä alusta asti pehmeäksi.

Samulin nakkikeitto viimeistellään lehtipersiljalla.

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja