Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Samulin nakkikeitto pikaliemellä

MTV
Julkaistu 16.11.2020 11:45

Petra Tuominen

petra.tuominen@mtv.fi

Nakkikeiton ainekset

  • 3 l vettä
  • 2 laakerinlehteä
  • 10 musta- ja maustepippuria
  • 1 rkl Sikke Sumarin lipstikkasuolaa (1 osa tuoretta lipstikkaa kuivattuna + 1 osa merisuolaa morttelissa hienoksi)
  • n. 300 g palsternakkaa
  • n. 300 g porkkanaa
  • n. 300 g mukulaselleriä
  • n. 100 g salottisipulia
  • n. 1 kg kiinteää perunaa, esim siikli
  • n. 500 g suomalaisia nakkeja
  • 2 rkl voita paistamiseen

Koristeluun

  • Lehtipersiljaa

Valmistusohje

Samulin nakkikeitto valmistuu näin:

  1. Laita vesi ja mausteet kiehumaan.
  2. Kuori ja kuutioi noin 100 g palsternakkaa sekä mukulaselleriä noin 2×2 millin kokoisiksi hipuiksi. Paahda juuressilppu kuivalla pannulla kauniin ruskeaksi ja lisää kiehuvaan liemeen. Lisää liemeen myös pilkottu salottisipuli.
  3. Harjaa perunat huolellisesti ja jos on mahdollista käytä ne kuorineen. Pilko sopiviksi suupaloiksi ja kuullota pannulla voissa niitä hetki ennen keittoon lisäämistä. Kuori loput juurekset, pilko ne ja lisää keittoon.

Satokausikalenterin Samuli Karjula vinkkaa helpon ja takuuvarman reseptin nakkikeittoon. Osasta juureksista tehdään ensin pikaliemi ja loput keittojuurekset saavat jäädä napakaksi.

  • Pilko nakit (käytä Samulin nakkikikkaa), ruskista ne pannulla ja lisää keittoon.
  • Nakkikeitto on valmista, kun perunat ovat kypsiä ja muut juurekset vielä mukavan napakoita. Viimeistele lehtipersiljalla. 
  • Lisää aiheesta:

    Vappu Pimiän minestronekeittoPoro-Bento – Matiaksen reseptiParas makkarakeitto Kari Aihisen tapaanParas kesäkeitto – Sadun ohjeella teet legendaarisesta ruoasta taivaallisen hyvääParsakeittoa ja parsasalaattiaPerinteinen siskonmakkarakeitto
    MakkarakeittoKeitotPääruoat

    Tuoreimmat aiheesta

    Makkarakeitto
    • 08.09.202108:55
      Kaappaus keittiössä -reseptit

      Paras makkarakeitto Kari Aihisen tapaan

    • 16.11.202011:45
      Keitot

      Helppo ja maukas nakkikeitto: Samulin nakkikeitto pikaliemellä

    • 15.04.202012:28
      Reseptit

      Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti

    • 30.01.202009:30
      Vihannekset

      Nakkikeitto huippukokki Jaakko Impiön tapaan

    • 18.02.201300:00
      Kananmunaton

      Juustoinen siskonmakkarakeitto