Samulin nakkikeitto pikaliemellä
Julkaistu
Satokausikalenterin Samuli Karjula vinkkaa helpon ja takuuvarman reseptin nakkikeittoon. Osasta juureksista tehdään ensin pikaliemi ja loput keittojuurekset saavat jäädä napakaksi.
Nakkikeiton ainekset
- 3 l vettä
- 2 laakerinlehteä
- 10 musta- ja maustepippuria
- 1 rkl Sikke Sumarin lipstikkasuolaa (1 osa tuoretta lipstikkaa kuivattuna + 1 osa merisuolaa morttelissa hienoksi)
- n. 300 g palsternakkaa
- n. 300 g porkkanaa
- n. 300 g mukulaselleriä
- n. 100 g salottisipulia
- n. 1 kg kiinteää perunaa, esim siikli
- n. 500 g suomalaisia nakkeja
- 2 rkl voita paistamiseen
Koristeluun
- Lehtipersiljaa
Valmistusohje
Samulin nakkikeitto valmistuu näin:
- Laita vesi ja mausteet kiehumaan.
- Kuori ja kuutioi noin 100 g palsternakkaa sekä mukulaselleriä noin 2×2 millin kokoisiksi hipuiksi. Paahda juuressilppu kuivalla pannulla kauniin ruskeaksi ja lisää kiehuvaan liemeen. Lisää liemeen myös pilkottu salottisipuli.
- Harjaa perunat huolellisesti ja jos on mahdollista käytä ne kuorineen. Pilko sopiviksi suupaloiksi ja kuullota pannulla voissa niitä hetki ennen keittoon lisäämistä. Kuori loput juurekset, pilko ne ja lisää keittoon.
- Pilko nakit (käytä Samulin nakkikikkaa), ruskista ne pannulla ja lisää keittoon.
- Nakkikeitto on valmista, kun perunat ovat kypsiä ja muut juurekset vielä mukavan napakoita. Viimeistele lehtipersiljalla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Hanna Sumarin tyrmäävän hyvä omenapiirakka
-
Vappu Pimiän minestronekeitto
-
Mokkapalat
-
Anun mokkakakku
-
Jäädytetty Nutella-juustokakku
-
Taivaallinen omenahillo
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalat – Nannan täydellinen ohje, jolla saat uskomattoman mehevän lopputuloksen
-
Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen