Saarioinen lopetti kaikessa hiljaisuudessa legendaarisen tuotteen valmistuksen: "Ymmärrettävästi moni jää sitä kaipaamaan"
Tunnettu suomalainen elintarvikeyritys Saarioinen on lopettanut usean leikkele- ja kestomakkaran valmistuksen. Näiden joukossa on myös legendaarinen lauantaimakkara.
Valmisruoistaan ja leikkeleistään tunnettu Saarioinen on lopettanut kaikessa hiljaisuudessa muun muassa lauantaimakkaran valmistuksen ja myynnin. Asia selvisi, kun makkarafanit alkoivat ihmetellä asiaa sosiaalisessa mediassa.
– Lasten herkku on lauantaimakkara. Minne se on kadonnut kauppojen hyllyltä? Saarioisten Facebook-sivuilla kyseltiin maaliskuun alussa.
Saarioisten vastaus vahvisti, että tuotetta ei tosiaan enää kaupoista löydy.
– On harmi tuottaa sinulle pettymys. Lauantaimakkaran valmistus on lopetettu. Olemme luopuneet leikkelemakkaroista ja kestomakkaroista vahvistaaksemme asemaamme tuoreen valmisruoan ykköstoimijana. Pahoittelemme tästä aiheutuvaa harmia.
Miksi lauantaimakkaran valmistus on lopetettu?
MTV Uutisten Makuja-ruokasivu tiedusteli syitä lopettamispäätöksen taustalla suoraan Saarioisilta. Saarioisten kuluttajakokemuksesta vastaava johtaja Tia Yrjölä kertoo, että lauantaimakkara on ollut vähittäiskauppamyynnissä vuodesta 1992.
– Ymmärrettävästi moni jää sitä kaipaamaan. Lauantaimakkaran lisäksi lopetimme tammikuussa Kevyt metvursti ja Pepperoni –tuotteet, joiden kysyntä on pienentynyt viime vuosina. Siksi olemme tiivistäneet valikoimaamme ja leikkeleissä jatkamme suosituilla Kulta- ja Pippurisarjojen kokolihaleikkeleillä, Yrjölä perustelee.
Saarioisilla halutaan panostaa ja keskittyä nyt entistä enemmän valmisruokiin, sillä valmisruoka on yksi vähittäiskaupan nopeimmin kasvavia ryhmiä.
– Saarioinen on tuoreen valmisruoan ykkösmerkki ja markkinajohtaja. Esimerkkinä kevään uutuuksista lanseerasimme helmikuun alussa uuden Italia lautasella -ateriasarjan yhdessä kokki ja ravintoloitsija Sikke Sumarin kanssa. Vastaaviin valmisruokaa uudistaviin lanseerauksiin aiomme panostaa jatkossakin ja valmistaa suomalaisten lempiruoat myös tulevaisuudessa.
Lauantaimakkaraa valmistaa Suomessa edelleen muun muassa Atria, HK ja Snellman.
Lue myös: Tiesitkö tätä lauantaimakkarasta? Sisältää ainesosan, jota moni ei ole tullut edes ajatelleeksi
***
Videolla: Muistatko vielä tämän vanhan lihamainoksen?
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Pekka Terävän perunagratiini
-
Mangojuustokakku
-
Appelsiininen pääsiäislotta
-
Brie-parsataskut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Vodkapasta eli penne alla vodka – Hanna Hurtan helppo ohje
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka