Ruotsinlaivan baarimestari paljastaa alkoholimakujen erot: Suomalaisten suosikkijuoma ei kelpaa ruotsalaisille

baari,-jono,-juoma
Ruotsinlaivan baarimestarin mukaan suomalaiset juovat salmaria, ruotsalaiset sen sijaan fisushotteja. Shutterstock

Millaisia alkoholijuomia ruotsalaiset ja suomalaiset tilaavat Ruotsinlaivalla? Baarimestarin mukaan molemmilla kansoilla on omat suosikkinsa.

Viking Mariella -risteilylaivan baarimestari Joni Kuutti paljasti MTV:n Makuja.fi-ruokasivustolle ruotsalaisten ja suomalaisten alkoholijuomamaun erot:

– Ruotsalaiset tykkäävät ehkä gin tonicista vielä enemmän kuin suomalaiset. Se on ruotsalaisten kestosuosikki. Suomalaiset juovat salmaria, mitä taas ruotsalaiset eivät. Ruotsalaiset juovat sitäkin enemmän fisushotteja sekä Jägermeisteria, Kuutti paljastaa.

Alkoholittomien juomien menekki kasvanut

Näiden vanhojen suosikkien lisäksi Ruotsinlaivan baareista kysytään yhä enemmän myös vähäalkoholisia vaihtoehtoja. 

– Nykyään kysytään yllättävän paljon vähäalkoholisia ja alkoholittomia cocktaileja. Ehkä juomatottumukset ovat muuttuneet vähemmän humalahakuiseksi, Kuutti arvioi. 

Myös maailmanlaajuinen ginitrendi näkyy selkeästi risteilylaivoilla. 

– Jos jostain tietystä juomasta kirjoitetaan ja se saa näkyvyyttä, niin kyllä se näkyy heti tuotteen myynnissä myös meillä. Esimerkiksi suomalaista Napue-giniä on kysytty siitä lähtien, kun se nousi julkisuuteen.   

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.