Oletko maistanut? Suomalaiset himoitsevat nyt näitä drinkkejä

Millaista drinkkikansaa suomalaiset ovat? 12:17 Millaista drinkkikansaa suomalaiset ovat?
KATSO VIDEO: Mitkä drinkit uppoavat nyt suomalaisille ja miten tehdään hyvä alkoholiton cocktail? Huomenta Suomi vieraili Helsinki Drink Festival -tapahtumassa.

MTV Uutiset vieraili perjantaina Pohjoismaiden suurimmilla cocktailfestivaaleilla Helsingin Vanhalla yliopistolla ja selvitti, millaiset juomat maistuvat nyt suomalaisille.

Huomenta Suomen aamu starttasi perjantaina kosteissa merkeissä Helsinki Drink Festival -tapahtumassa. Vallitsevien trendien mukaisesti paikan päällä nautiskeltiin tietysti täysin alkoholittomia cocktaileja. 

Nämä drinkit suomalaisten suosiossa – spritzit "tehneet kovaa nousua"

Tapahtuman perustajajäsen Juho Pajunen kertoo holittomien kiinnostavan vuosi vuodelta enemmän. 

– Alkoholittomien juomien suosio on lisääntynyt tapahtumassa ja ehdottomasti myös ravintoloissa. Kyllä sen näkee, että ihmiset juovat todella paljon enemmän myös alkoholittomia cocktaileja. 

Festivaalijärjestäjien mukaan suomalaisten suosikkicocktaileihin lukeutuvat muun muassa erilaiset gin tonicit.

– Erilaiset spritzit ovat tehneet kovaa nousua jo useamman vuoden ajan ja se on nähtävissä täälläkin, toteaa perustajajäsen Jeremias Sarvela.

Mistä cocktailien hinta oikein muodostuu? Miten tehdään hyvä alkoholiton drinkki? Katso videolta koko haastattelu.

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.