Oletko maistanut? Suomalaiset himoitsevat nyt näitä drinkkejä

Millaista drinkkikansaa suomalaiset ovat? 12:17 Millaista drinkkikansaa suomalaiset ovat?
KATSO VIDEO: Mitkä drinkit uppoavat nyt suomalaisille ja miten tehdään hyvä alkoholiton cocktail? Huomenta Suomi vieraili Helsinki Drink Festival -tapahtumassa.

MTV Uutiset vieraili perjantaina Pohjoismaiden suurimmilla cocktailfestivaaleilla Helsingin Vanhalla yliopistolla ja selvitti, millaiset juomat maistuvat nyt suomalaisille.

Huomenta Suomen aamu starttasi perjantaina kosteissa merkeissä Helsinki Drink Festival -tapahtumassa. Vallitsevien trendien mukaisesti paikan päällä nautiskeltiin tietysti täysin alkoholittomia cocktaileja. 

Nämä drinkit suomalaisten suosiossa – spritzit "tehneet kovaa nousua"

Tapahtuman perustajajäsen Juho Pajunen kertoo holittomien kiinnostavan vuosi vuodelta enemmän. 

– Alkoholittomien juomien suosio on lisääntynyt tapahtumassa ja ehdottomasti myös ravintoloissa. Kyllä sen näkee, että ihmiset juovat todella paljon enemmän myös alkoholittomia cocktaileja. 

Festivaalijärjestäjien mukaan suomalaisten suosikkicocktaileihin lukeutuvat muun muassa erilaiset gin tonicit.

– Erilaiset spritzit ovat tehneet kovaa nousua jo useamman vuoden ajan ja se on nähtävissä täälläkin, toteaa perustajajäsen Jeremias Sarvela.

Mistä cocktailien hinta oikein muodostuu? Miten tehdään hyvä alkoholiton drinkki? Katso videolta koko haastattelu.

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!