Ruokatoimittajan yllättävä munavinkki: Lisää yksi ainesosa keitettyihin kananmuniin – kannattaa todellakin kokeilla

Kananmuna leipä
Shutterstock

Keitetyistä kananmunista saa tuunattua yhdellä ainesosalla todellisen luksusaamiaisherkun.

Vinkkasimme maanantaina, että kanamunia ei välttämättä kannata paistaa voissa, koska on olemassa maukkaampikin vaihtoehto. Sen sijaan keitetyissä munissa voi näyttäisi toimivan paremmin kuin hyvin. New York Timesin ruokatoimittaja Melissa Clark nimittäin vinkkaa, että keitettyjen munien päälle kannattaa sipaista hieman voita.

Jos kuva ei näy, katso se täältä.

– Mikseivät voilla sivellyt munat ole jo ilmiö? Niiden pitäisi olla! Viiden minuutin muna, jossa on päällä hyvää voita, suolaa ja chiliä. Voi sulaa hieman lämpimän keltuaisen päällä. Kokeile kotona ja kerro, mitä tykkäsit. Sanoisin, että tehdään tästä seuraava ilmiö! Clark kirjoittaa Instagramissa.

Ruokatoimittaja Clarkin vinkistä kirjoittaa muun muassa ruokasivusto The Kitchn sekä nikseihin erikoistunut Lifehacker. Lifehackerin toimittaja A.A Newtonsuorastaan anoo jutussaan lukijoita kokeilemaan voita keitettyjen kananmunien kanssa.

– Tiedän, mitä ajattelet: ”yök”. Mutta itse asiassa käytämme voita kanamunien kanssa muutenkin jatkuvasti – onhan hollandaisekastikekin käytännössä vain tekosyy uittaa uppomunat sulaan voihin. Kun jätät välistä paahtoleivän, munien voitelu on vain oikotie onneen, Lifehacker-sivustolla todetaan.

Miksi kananmunat sitten kannatta sivellä voilla? Clarkin mukaan kananmunan keltuainen ja sula voi muodostavat täydellisen makuparin. Lifehacker-sivustolla muistutetaan, että kyseessä on myös tapa muuttaa tutut ja tylsät aamiaismunat hieman erityisemmäksi herkkupalaksi.

– Yhtäkkiä nopeasta proteiiniaamupalastani tulikin herkku: jotain, mitä joka aamu odotin. Syön nyt päivittäin aamupalaksi voideltuja munia, Lifehackerin A.A. Newton kertoo. 

Kananmunat kannattaa keittää medium-kypsiksi, eli keltuainen saa olla sisältä hieman juoksevaa. Keitetyt munat kuoritaan, leikataan halki ja puolikkaiden päälle sivellään voita sekä ripotellaan päälle suolaa. Munia voi myös maustaa esimerkiksi chilihiutaleilla. 

***

Testaa kotona klassikko, kananmunakastike:

Kananmunakastike – näin teet sen oikein 0:51

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!