Paistatko kananmunat aina voissa? Ei kannata – tämä helppo valmistustapa on ihan lyömätön!

COLOURBOX16791980
Bad Man Production

Jos haluat paistetuista kananmunista astetta herkullisempia, kokeile niiden paistamista voin sijaan mausteöljyssä.

Maustetussa oliiviöljyssä paistetut kananmunat yllättävät herkullisuudellaan. Food52-ruokasivuston ruokatoimittaja Kristen Miglore vinkkaa täydellisen valmistustavan munille: paista munat oliiviöljyssä ja lisää pannulle esimerkiksi savupaprikajauhetta. Kananmuniin tulee öljyssä paistettuna ihanan rapsakka reuna, joka saa savupaprikasta täydellisen maun. Savupaprikajauhetta löydät kaupan maustehyllystä. 

Tämä pieni päivitys paistettujen munien reseptiin tekee ihmeitä: kuuma öljy paahtaa savupaprikaa ja syventää näin sen makua. Mausteen savuisuus imeytyy öljyyn ja antaa kananmunalle täydellisen loppusilauksen.

Kun olet paistanut munan, pannulle jäänyt savupaprika-oliiviöljy on täydellinen dippi tuoreelle, rapealle leivälle.

Mausteöljyssä paistetut kanamunat

4 rkl oliviiöljyä
½ tl -savupaprikajauhetta
4 kananmunaa
Suolaa
Tuoretta, rapeaa leipää

Paista munat pannulla savupaprikajauheella ja suolalla maustetussa oliiviöljyssä. 

Lähde: Food 52

Haluatko jotain perinteisempää? Testaa vanha kunnon kananmunakastike:

0:51

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja