Paistatko kananmunat aina voissa? Ei kannata – tämä helppo valmistustapa on ihan lyömätön!
Jos haluat paistetuista kananmunista astetta herkullisempia, kokeile niiden paistamista voin sijaan mausteöljyssä.
Maustetussa oliiviöljyssä paistetut kananmunat yllättävät herkullisuudellaan. Food52-ruokasivuston ruokatoimittaja Kristen Miglore vinkkaa täydellisen valmistustavan munille: paista munat oliiviöljyssä ja lisää pannulle esimerkiksi savupaprikajauhetta. Kananmuniin tulee öljyssä paistettuna ihanan rapsakka reuna, joka saa savupaprikasta täydellisen maun. Savupaprikajauhetta löydät kaupan maustehyllystä.
Tämä pieni päivitys paistettujen munien reseptiin tekee ihmeitä: kuuma öljy paahtaa savupaprikaa ja syventää näin sen makua. Mausteen savuisuus imeytyy öljyyn ja antaa kananmunalle täydellisen loppusilauksen.
Kun olet paistanut munan, pannulle jäänyt savupaprika-oliiviöljy on täydellinen dippi tuoreelle, rapealle leivälle.
Mausteöljyssä paistetut kanamunat
4 rkl oliviiöljyä
½ tl -savupaprikajauhetta
4 kananmunaa
Suolaa
Tuoretta, rapeaa leipää
Paista munat pannulla savupaprikajauheella ja suolalla maustetussa oliiviöljyssä.
Lue myös: Munaatko sinäkin? Ruokakirjailija nimeää virheen, jonka "kaikki tekevät kananmunien keittämisessä"
Lähde: Food 52
Haluatko jotain perinteisempää? Testaa vanha kunnon kananmunakastike:
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti