Ruokatoimittaja yllättyi kaikkien aikojen helpoimmasta kananmunan kypsennystavasta: "Ei ole koskaan tullut mieleenkään"

1:08 Kananmunan paistaminen "kirjekuoritekniikalla" – näin munakikka toimii!

Suositulla The Kitchn -ruokasivustolla nostetaan esiin huippukokki David Changin vanha kananmunakypsennyskikka. Oletko sinä koskaan valmistanut kananmunaa näin?

Videolla: Testaa myös näppärää kirjekuoritekniikkaa kanamunan kypsentämiseen!

Tiesitkö, että kananmunan voi kypsentää myös mikrossa? Monille tämä munankypsennyskikka oli jo varmasti tuttu, mutta The Kitchn -ruokasivuston ruokatoimittaja Nicole Rufus ei ollut aiemmin törmännyt valmistustapaan.

– Olenko viimeinen ihminen planeetalla, jolle selvisi, että kananmunan voi kypsentää mikrossa? Rufus kysyy.

Hän kertoo törmänneensä internetissä vastikään huippukokki David Changin 12 vuotta vanhaan Youtube-videoon, jossa paljastetaan näppärä tekniikka kanamunien kypsentämiseen mikrossa.

– Ei ole koskaan tullut mieleenkään, että kananmunan voi kypsentää näin!

Rufus kertoo ettei ensin uskonut kananmunien todella kypsyvän syömäkelpoiseksi mikrossa, vaikka vinkki tulikin kuuluisalta Momofuku-ravintolaketjun perustajalta. Myöhemmin ruokatoimittajalle selvisi, että David Chang oli itse nostanut munavinkkinsä uudelleen parrasvaloihin vieraillessaan keväällä Jimmy Kimmelin televisio-ohjelmassa. 

Näin kananmunat valmistuvat mikrossa

Ruokatoimittaja Rufus toteaa, että David Changin tekniikka on kaikkien aikojen nopein ja helpoin tapa kananmunien kypsentämiseen:

Ota pieni kulho tai iso muki ja voitele se pienellä määrällä voita tai öljyä. Riko sitten yksi muna kulhoon. Voit rikkoa halutessasi munan rakenteen, tai jättää keltuaisen ehjäksi, jos haluat sen jäävän hieman juoksevaksi. Laita muna sitten kulhossa tai mukissa mikroon noin 30 sekunniksi, riippuen mikrosi tehosta. 

– Minun mikrossani 30 sekunnissa tuli juuri täydellinen lopputulos, Rufus kertoo. 

Hän kertoi yllättyneensä lopputuloksesta positiivisesti.

– Oliko kyseessä paras kananmuna, jonka olen ikinä syönyt? Ei. Ei se maistunut yhtä hyvältä kuin kattilassa keitettynä. Mutta kaikkea ei voi saada, jos haluaa 30 sekunnissa kypsän kananmuna, ruokatoimittaja muistuttaa. 

Lähde: The Kitchn

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
   MasterChef Suomi

   MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja