1:49

Ruokatoimittaja testasi älyttömän suositun keiton – valmistaminen aloitetaan mikrossa: "Nyt ymmärrän sen suosion"

The Kitchn-ruokasivuston ruokatoimittaja Patty Catalano testasi Reddit-palvelussa huippusuosion saavuttaneen keittoreseptin. Lopputulos yllätti positiivisesti.

Videolla: Joko testasit Jennin suositut uunifetaraviolit?

Monien muiden sosiaalisen median palveluiden ohella myös yhteisöpalvelu Redditissä muodostuu säännöllisin väliajoin viraalihittireseptejä. Yksi esimerkki tästä ovat nämä "murhakeksit", joista kerroimme vuonna 2019.

Viime vuonna tähän aikaan palvelussa nousi yhtäkkiä suosioon haudutuspadasssa valmistettava keitto. Tämä keitto sai Redditissä nimekseen ”Upvote Soup”, jolla viitatan keiton saamaan huimaan tykkäysmäärään. Keitto sai siis niin paljon Redditin ”upovoteja” eli peukutuksia, mistä juontuu ohjeen nimi.

Mutta mihin keiton suosio sitten perustuu?

– Maistoin sitä ja nyt ymmärrän sen suosion. Se johtuu luultavasti kolmesta asiasta: ainesosalista on lyhyt ja yksinkertainen, valmistustapa on fiksu ja keiton maku on herkullinen, The Kitchn -ruokasivuston ruokatoimittaja Patty Catalano kuvailee.  

Keiton resepti julkaistiin alun perin jo vuonna 2017 365 Days of Slow + Pressure Cooking -blogissa. Suosioon se nousi kuitenkin vasta Reddit-julkisuuden myötä, ensimmäisen kerran vuonna 2019. Kyseessä on kermainen tortellini-kanakeitto. 

Keiton valmistaminen aloitetaan yllättäen mikrossa

Jos kuva ei näy, katso se täältä

Keiton valmistaminen aloitetaan yllättäen mikroaaltouunissa. Pilkotut sipulit, valkosipuli ja yrtit sekoitetaan jauhojen ja öljyn kanssa, jonka jälkeen sekoitusta kuumennetaan mikrossa viitisen minuuttia. Näin valmistuu nopea roux-kastikepohja, joka toimii keiton suurusteena. Roux-pohjaa tulee sekoittaa muutaman kerran mikrokuumennuksen aikana.

Tämän jälkeen kastikepohja ja muut ainekset heitetään haudutuspataan ja annetaan koneen lämmitellä keittoa muutaman tunnin ajan. Sitten kypsät broilerinkoivet noukitaan keitosta ja pilkotaan. Joukkoon heitetään vielä babypinaattia, tortellineja, parmesaanijuustoa ja kermaa loppukypsennystä varten. 

Keittoa testannut ruokatoimittaja Patty Catalano suosittelee valitsemaan keittoon ehdottomasti broilerin koipia rintafileiden sijaan.

– Älä korvaa koipia rintafileillä. Mehukkaat broilerinkoivet olivat todellisia keiton makuyllättäjiä. Ne kypsyvät mausteliemessä hellästi ja imevät itseensä makua ja kosteutta. 

Lisäksi Catalano suosittelee, että tortellinit kypsentää erikseen, jos ei aio syödä koko keittoa samalta istumalta. 

Lähde: The Kitchn

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
   MasterChef Suomi

   MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja