Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Ruokatoimittaja testasi 6 erilaista tapaa puolikkaan avokadon säilyttämiseen – yksi ylitse muiden: "Ainoa tapa säilyttää väri, maku ja kosteus"

1:06Estääkö vesi avokadoa tummumasta? Testasimme somea kohauttaneen niksin yllä olevalla videolla!
Julkaistu 20.08.2020 20:00

Petra Tuominen

petra.tuominen@mtv.fi

Miten avokadonpuolikkaan saa säilymään mahdollisimman hyvänä neljän päivän ajan? Ruokatoimittaja testasi.

Videolla: MTV:n oma testi avokadon tummumisen estämisestä. 

Insider-sivuston ruokatoimittaja Rachel Askinasi testasi aiemmin 8 eri tapaa pekonin paistamiseen ja löysi metodeiden joukosta kirkkaan voittajan. Nyt Rachel päätti perehtyä sen sijaan avokadon säilytykseen.

Testissä kuusi eri menetelmää

Kaikkihan sen tietävät, että avokado kannattaisi aina syödä kerralla pois, sillä hedelmä ei kestä pitkää säilytystä. Kauniin vihreä avokado tummuu nopeasti sekä huoneenlämmössä että jääkaapissa. On kuitenkin olemassa erilaisia kikkoja, jolla avokadonpuolikkaan säilyvyyttä saa pidennettyä. Insider-sivuston toimittaja Rachel Askinasin testissä selvitettiin, mikä keinoista on paras. 

Rachel testasi avokadon säilytykseen kuusi eri menetelmää. 

– Kokeilin menetelmiä selvittääkseni, mikä niistä pitää avokadon tuoreimpana neljän päivän säilytyksen ajan. Kokeilin muun muassa avokadon hedelmälihan sivelyä oliiviöljyllä tai sitruunamehulla, avokadon upottamista veteen, avokadon säilyttämistä sipulin kanssa sekä avokadon pällystämistä kelmulla. Testasin myös miten käy, jos avokadon jättää säilymään sellaisenaan, Rachel kirjoittaa. 

Kaikki testatut menetelmät eivät olleet suinkaan toimivia. Esimerkiksi vedessä säilyttäminen teki avokadosta turhan muhjuista. Huonoin säilytysmenetelmä oli oletetusti avokadonpuolikkaan säilyttäminen sellaisenaan huoneenlämmössä. 

Parhaaksi arvioidut tavat avokadon säilytykseen

Toisiksi parhaaksi menetelmäksi nousi kikka, jossa avokadon pintaa siveltiin sitruunamehulla ennen kuin se laitettiin jääkaappiin ilmatiiviiseen rasiaan.

– Sitruunan maku ei jäänyt avokadoon, joten sen maku ei muuttunut. 

Parhaaksi menetelmäksi Rachel nosti avokadon säilyttämisen kelmuun käärittynä ja tiiviissä rasiassa jääkaapissa. 

– Se oli ainoa tapa säilyttää sekä avokadon väri, maku että kosteus. Kun otin tämän avokadon neljännen päivän jälkeen pois jääkapista, se oli yhtä tuoreen oloinen kuin alussa. Koostumus ja maku olivat hyvät, Rachel summaa. 

Lue myös: Brittitoimittaja vieraili Suomessa ja halusi selvittää, miksi ihmeessä juomme niin paljon kahvia: "Yllätyin siitä, mitä sain selville"

Lähde: Insider

Lisää aiheesta:

Annin testissä selvisi paras tapa säilyttää banaanit kotonaSalaatin voi saada säilymään yli kuukauden jääkaapissa: "Edelleen tuore ja rapea"Säästäväinen äiti jakaa vinkit, joilla ruoka säilyy pidempään syömäkelpoisena – teetkö jo näin?Ylivoimainen tapa estää mansikoiden nopea pilaantuminen – seitsemästä metodista yksi erottautui edukseen: ”Mansikat pysyivät tuoreina ja hyvännäköisinä koko viikon”Hyviä uutisia avokadon ystäville! Uusi innovaatio lupaa kaiken sen, mistä olet tähän asti vain haaveillutUusavuttomien rukouksiin vastattiin – ruokakauppa myy avokadoja valmiiksi kuorittuina!
RuokaRuokaniksitMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Ruoka
  • 07:43
    Halpa vs. kallis

    Testasimme kauppojen halvimmat merkit: Mikä omenamehuista on paras?

  • Eilen17:14
    Ruokakauppa

    100 päivää jouluun! Näin saat joulukonvehteja yli puolet halvemmalla

  • Eilen11:01
    Pasta

    Pastasta ja perunasta saa terveellisempää yhdellä kikalla

  • Eilen07:45
    Puuro

    Kaurapuuron joukkoon kannattaa nyt laittaa yksi ainesosa

  • 14.9.17:33
    Leivonta

    Kakkuleipuri antoi asiakkaalle tilauksen ja pyysi anteeksi – pian selvisi syy