Miten avokadonpuolikkaan saa säilymään mahdollisimman hyvänä neljän päivän ajan? Ruokatoimittaja testasi.
Videolla: MTV:n oma testi avokadon tummumisen estämisestä.
Insider-sivuston ruokatoimittaja Rachel Askinasi testasi aiemmin 8 eri tapaa pekonin paistamiseen ja löysi metodeiden joukosta kirkkaan voittajan. Nyt Rachel päätti perehtyä sen sijaan avokadon säilytykseen.
Testissä kuusi eri menetelmää
Kaikkihan sen tietävät, että avokado kannattaisi aina syödä kerralla pois, sillä hedelmä ei kestä pitkää säilytystä. Kauniin vihreä avokado tummuu nopeasti sekä huoneenlämmössä että jääkaapissa. On kuitenkin olemassa erilaisia kikkoja, jolla avokadonpuolikkaan säilyvyyttä saa pidennettyä. Insider-sivuston toimittaja Rachel Askinasin testissä selvitettiin, mikä keinoista on paras.
Rachel testasi avokadon säilytykseen kuusi eri menetelmää.
– Kokeilin menetelmiä selvittääkseni, mikä niistä pitää avokadon tuoreimpana neljän päivän säilytyksen ajan. Kokeilin muun muassa avokadon hedelmälihan sivelyä oliiviöljyllä tai sitruunamehulla, avokadon upottamista veteen, avokadon säilyttämistä sipulin kanssa sekä avokadon pällystämistä kelmulla. Testasin myös miten käy, jos avokadon jättää säilymään sellaisenaan, Rachel kirjoittaa.