Ruokatoimittaja testasi 6 erilaista tapaa puolikkaan avokadon säilyttämiseen – yksi ylitse muiden: "Ainoa tapa säilyttää väri, maku ja kosteus"

1:06 Estääkö vesi avokadoa tummumasta? Testasimme somea kohauttaneen niksin yllä olevalla videolla!

Miten avokadonpuolikkaan saa säilymään mahdollisimman hyvänä neljän päivän ajan? Ruokatoimittaja testasi.

Videolla: MTV:n oma testi avokadon tummumisen estämisestä. 

Insider-sivuston ruokatoimittaja Rachel Askinasi testasi aiemmin 8 eri tapaa pekonin paistamiseen ja löysi metodeiden joukosta kirkkaan voittajan. Nyt Rachel päätti perehtyä sen sijaan avokadon säilytykseen.

Testissä kuusi eri menetelmää

Kaikkihan sen tietävät, että avokado kannattaisi aina syödä kerralla pois, sillä hedelmä ei kestä pitkää säilytystä. Kauniin vihreä avokado tummuu nopeasti sekä huoneenlämmössä että jääkaapissa. On kuitenkin olemassa erilaisia kikkoja, jolla avokadonpuolikkaan säilyvyyttä saa pidennettyä. Insider-sivuston toimittaja Rachel Askinasin testissä selvitettiin, mikä keinoista on paras. 

Rachel testasi avokadon säilytykseen kuusi eri menetelmää. 

– Kokeilin menetelmiä selvittääkseni, mikä niistä pitää avokadon tuoreimpana neljän päivän säilytyksen ajan. Kokeilin muun muassa avokadon hedelmälihan sivelyä oliiviöljyllä tai sitruunamehulla, avokadon upottamista veteen, avokadon säilyttämistä sipulin kanssa sekä avokadon pällystämistä kelmulla. Testasin myös miten käy, jos avokadon jättää säilymään sellaisenaan, Rachel kirjoittaa. 

Kaikki testatut menetelmät eivät olleet suinkaan toimivia. Esimerkiksi vedessä säilyttäminen teki avokadosta turhan muhjuista. Huonoin säilytysmenetelmä oli oletetusti avokadonpuolikkaan säilyttäminen sellaisenaan huoneenlämmössä. 

Parhaaksi arvioidut tavat avokadon säilytykseen

Toisiksi parhaaksi menetelmäksi nousi kikka, jossa avokadon pintaa siveltiin sitruunamehulla ennen kuin se laitettiin jääkaappiin ilmatiiviiseen rasiaan.

– Sitruunan maku ei jäänyt avokadoon, joten sen maku ei muuttunut. 

Parhaaksi menetelmäksi Rachel nosti avokadon säilyttämisen kelmuun käärittynä ja tiiviissä rasiassa jääkaapissa. 

– Se oli ainoa tapa säilyttää sekä avokadon väri, maku että kosteus. Kun otin tämän avokadon neljännen päivän jälkeen pois jääkapista, se oli yhtä tuoreen oloinen kuin alussa. Koostumus ja maku olivat hyvät, Rachel summaa. 

Lähde: Insider

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja