Ruokakauppiailta kädenojennus pohjoisen valjakkokoirille – taustalla huoli yrittäjistä: "Säästöt joudutaan aloittamaan koirista"

4:09 Lapin matkailu porskuttaa joululomalla, mutta riittääkö se pelastamaan ulkomaisten turistien puutteesta kärsivän maakunnan?

Koiranruokatoimituksia jaetaan noin 70 yrittäjälle.

Videolla kerrotaan matkailusta Lapissa. Pelastaako joulunajan kotimaanmatkailu yrittäjien tilanteen?

150 K-ruokakauppiasta on yhdessä hankkinut rekallisen koiranruokaa toimitettavaksi Pohjois-Suomen valjakkokoirayrittäjille, kertoo K-ryhmä tiedotteessaan. Tempauksen tavoitteena on tarjota akuuttia apua koronapandemiasta seuranneen turismikadon aiheuttamaan vaikeaan tilanteeseen.

Idean takana vantaalainen K-kauppias

Idea tempaukseen tuli vantaalaisen K-Market Rekolan kauppias Minna Kelamolta. Hän oli alkanut pohtia, miten hän ja muut K-kauppiaat voisivat auttaa vaikeassa tilanteessa olevia valjakkokoirayrittäjiä.

– Sekä Lappi että valjakkokoirat ovat vahvasti sydäntäni lähellä ja itsellänikin on kaksi ivalolaiselta valjakkotarhalta kotoisin olevaa koiraa. Pohjoisen yrittäjien tämänhetkinen tilanne tuntuu todella kovalta. Monella valjakkotarhalla tilanne turismin loppuessa on se, että säästöt joudutaan aloittamaan koirista, hän kertoo tiedotteessa.

Toimitukset alkavat tällä viikolla

Joulukussa Kelamo perusti Facebookin ”Husky-projektin”, jossa tavoitteena oli kerätä yhteinen koiranruokatoimitus valjakkoyrittäjille. Projektiin ilmoittautui 150 K-ruokakauppiasta ja kokoon kerättiin rekallinen koiran kuivaruokaa. Valjakkoyrittäjiltä varmistettiin, että ruoka soveltuisi koirien tarpeisiin.

Tiedotteessa kerrotaan, että toimitukset pohjoisen tarhoille alkavat vuoden viimeisellä viikolla ja niitä jaetaan noin 70 yrittäjälle. Kukin tarha saa 1-2 lavallista koiraruokaa tarhan koosta riippuen. Tiedotteen mukaan ruokittavia koiria on yhteensä yli 5 000.

Lähde: K-ryhmän tiedote

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja