"Mukakinkku" on uunissa vain tunnin: Vaihtoehto perinteiselle joulukinkulle
Jos joulupöytään tarvitaan kasvissyöjille sopivaa purtavaa tai perinteinen kinkku ei muuten vain innosta, kokeile keittiömestarin "mukakinkkua".
Tämä mukulaselleristä valmistettu "joulukinkku" on todellinen juhlapöydän yllättäjä. "Mukakinkun" kehitteli viime vuonna MasterChef Suomi -ohjelmastakin tuttu keittiömestari Dani Hänninen.
Lihaisa joulukinkku ei maistu kaikille ja kinkun kasviskorvikkeet ovatkin vuosi vuodelta kasvattaneet suosiotaan.
Danin mukakinkun paistaminen uunissa vie vain tunnin.
– Se on mukulaselleri, joka on paahdettu tunnin ajan uunissa, sen jälkeen kuorittu ja siihen on tehty siirappi-sinappi-korppujauhohuntu. Ja vähän neilikkaa. Oikein maistuvaa!
Miten joulukinkku kannattaa uunissa valmistaa sähköä säästäen? Katso videolta yltä Dani Hännisen haastattelu viime vuodelta MTV:n Uutisaamussa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Airfryer-munkit – Liisan helppo ohje pikamunkkeihin
-
Piknikin pelastava pastasalaatti
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Nopeat bebe-leivokset
-
Yhdessä astiassa: Juureksia ja broileria
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Nopeat kalkkunawrapit
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka