"Mukakinkku" on uunissa vain tunnin: Vaihtoehto perinteiselle joulukinkulle

Joulukinkun voi valmistaa uunissa sähköä säästäen! Keittiömestari Dani paljastaa niksin 8:19 Joulukinkun voi valmistaa uunissa sähköä säästäen! Keittiömestari Dani paljastaa niksin
KATSO MYÖS VIDEO: Joulukinkun voi valmistaa uunissa sähköä säästäen! Keittiömestari Dani Hänninen paljastaa niksin.

Jos joulupöytään tarvitaan kasvissyöjille sopivaa purtavaa tai perinteinen kinkku ei muuten vain innosta, kokeile keittiömestarin "mukakinkkua".

Tämä mukulaselleristä valmistettu "joulukinkku" on todellinen juhlapöydän yllättäjä. "Mukakinkun" kehitteli viime vuonna MasterChef Suomi -ohjelmastakin tuttu keittiömestari Dani Hänninen

Lihaisa joulukinkku ei maistu kaikille ja kinkun kasviskorvikkeet ovatkin vuosi vuodelta kasvattaneet suosiotaan.

Danin mukakinkun paistaminen uunissa vie vain tunnin.

– Se on mukulaselleri, joka on paahdettu tunnin ajan uunissa, sen jälkeen kuorittu ja siihen on tehty siirappi-sinappi-korppujauhohuntu. Ja vähän neilikkaa. Oikein maistuvaa!

Miten joulukinkku kannattaa uunissa valmistaa sähköä säästäen? Katso videolta yltä Dani Hännisen haastattelu viime vuodelta MTV:n Uutisaamussa.

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!