Kirsi Alm-Siiran bataattilaatikon salainen ainesosa voi yllättää: "Älyttömän hyvää"
MTV:n uutisankkuri Kirsi Alm-Siiran joulupöydän erityisherkku on amerikkalaistyylinen bataattilaatikko. Testaa Kirsin ohje!
MTV:n Viiden jälkeen -ohjelmassa esiteltiin muutama vuosi sitten Pöllölaaksosta tuttujen ruutukasvojen rakkaimpia joulureseptejä. Yksi näistä oli Pöllölaakson ensimmäisen joulumuorin eli uutisankkuri Kirsi Alm-Siiran jouluherkku, bataattilaatikko.
Kirsin bataattilaatikossa piilee erikoisuus
Kirsi kertoi löytäneensä bataattilaatikon reseptin muutama vuosi sitten ja kokanneensa sitä vuoden ympäri, myös keskellä kesää. Mikä sitten on reseptin erikoisuus?
– Erikoisuus tai salaisuus ovat varmaan nämä vaahtokarkit. Ja voiko epäonnistua, jos on vaahtokarkkeja, älyttömästi voita, pähkinöitä ja sokeria?
Bataattilaatikko vaahtokarkeilla on Yhdysvaltain eteläisistä valtioista tuttu ruokalaji, jota nautitaan erityisesti kiitospäivänä kalkkunan kaverina. Kirsi suosittelee maistamaan bataattilaatikkoa jouluna kalan tai kinkun kyljessä.
– Onhan tämä tosi makeaa, mutta älyttömän hyvää. En väitä, että tämä on mikään terveysjuttu. Halutessaan voi lisätä kermaa ja suolaa, Kirsi vinkkaa.
Nappaa ohje: Kirsi Alm-Siiran bataattilaatikko vaahtokarkeilla
Jos pidät enemmän perinteisestä versiosta, tee tämä: Bataattilaatikko – helppo ja perinteinen resepti
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Airfryer-munkit – Liisan helppo ohje pikamunkkeihin
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Yhdessä astiassa: Juureksia ja broileria
-
Piknikin pelastava pastasalaatti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Nopeat bebe-leivokset
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti