Kirsi Alm-Siiran bataattilaatikon salainen ainesosa voi yllättää: "Älyttömän hyvää"

6:01 Salaiset reseptit julki! Mikä on Kirsi Alm-Siiran joulupöydän klassikko?
KATSO VIDEO: Kirsi Alm-Siira kertoo bataattilaatikostaan.

MTV:n uutisankkuri Kirsi Alm-Siiran joulupöydän erityisherkku on amerikkalaistyylinen bataattilaatikko. Testaa Kirsin ohje!

MTV:n Viiden jälkeen -ohjelmassa esiteltiin muutama vuosi sitten Pöllölaaksosta tuttujen ruutukasvojen rakkaimpia joulureseptejä. Yksi näistä oli Pöllölaakson ensimmäisen joulumuorin eli uutisankkuri Kirsi Alm-Siiran jouluherkku, bataattilaatikko.

Kirsin bataattilaatikossa piilee erikoisuus

Kirsi kertoi löytäneensä bataattilaatikon reseptin muutama vuosi sitten ja kokanneensa sitä vuoden ympäri, myös keskellä kesää. Mikä sitten on reseptin erikoisuus? 

– Erikoisuus tai salaisuus ovat varmaan nämä vaahtokarkit. Ja voiko epäonnistua, jos on vaahtokarkkeja, älyttömästi voita, pähkinöitä ja sokeria?

Bataattilaatikko vaahtokarkeilla on Yhdysvaltain eteläisistä valtioista tuttu ruokalaji, jota nautitaan erityisesti kiitospäivänä kalkkunan kaverina. Kirsi suosittelee maistamaan bataattilaatikkoa jouluna kalan tai kinkun kyljessä.

– Onhan tämä tosi makeaa, mutta älyttömän hyvää. En väitä, että tämä on mikään terveysjuttu. Halutessaan voi lisätä kermaa ja suolaa, Kirsi vinkkaa.

Jos pidät enemmän perinteisestä versiosta, tee tämä: Bataattilaatikko – helppo ja perinteinen resepti

Viiden jälkeen nähdään joka arkipäivä MTV3-kanavalla kello 16.58 alkaen. 

Ohjelma on katsottavissa suorana ja tallenteena myös MTV Katsomossa. Muista päivän uutisissa ja puheenaiheissa myös MTV Uutiset Live

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja