Ruokaharrastus on muuttanut muotoaan: ”Nykyisin voi hifistellä ihan millä vaan”

ruoanlaitto leikkuulauta
Hifistely mielletään nykyisin ennen kaikkea johonkin asiaan hyvin perehtymisenä. Shutterstock

Ruokahifistely voi alan ammattilaisten mukaan tarkoittaa todella yksinkertaista, mutta äärimmäisen hyvin tehtyä ruokaa.

Kun puhutaan ruokahifistelystä, monelle nousee ensimmäisenä mieleen fine dining, vaikka sanalla on nykyisin paljon laajempi merkitys. Helsingin kaupungin ruokastrategin Milla Visurin mukaan ruokahifistely on muuttanut muotoaan arkipäiväisemmäksi, eikä enää voida puhua voimakkaasti kasvavasta ilmiöstä. Tästä huolimatta teemat ruokahifistelyn taustalla ovat edelleen todella mielenkiintoisia, ja tulevat Visurin mukaan säilymään ajassa.

– Molekyyligastronomian tyyppisestä kikkailusta on siirrytty enemmänkin intohimoiseen perehtymiseen, mikä voi näyttäytyä esimerkiksi raaka-aineisiin perehtymisenä ja niistä kaiken irti ottamisena, Visuri selitti Kespron ruokailmiöt 2018 -tutkimuksen julkistamistilaisuudessa.

Ruokahifistelyssä on siis nykyisin ennen kaikkea kyse perusasioiden äärelle palaamisesta, joskin hyvin intohimoisesti ja pedantisti tehden.

Ruokahifistelyä ei myöskään enää mielletä vain ravintoloiden yksinoikeudeksi, vaan nykyisin kuka tahansa meistä voi lähteä hifistelemään kotikeittiössään itse valitsemillaan raaka-aineilla. 

– Nykyisin voi hifistellä ihan millä vaan! Hifistelyssä ei ole hirveästi rajoja, sillä kaikesta voi tehdä trendejä ja hifistelyä.

***


Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat