Kolutaanpa Roomaa jonkin verran kuluneen reissun ravintoloiden suhteen. Olimme työporukalla kaupungissa 3 vrk, jolloin omaa ja järjestettyä aikaa oli pitkälti yhtä paljon. Tässä tiivistettyjä kokemuksia monenlaisista paikoista. Kaikki eivät ole suosituksia. Tsekkaa edelliset Rooma-vinkit.
Syötyäni loistavan pizza al taglion Pizzarium Boncissa kävelin muutaman sata metriä ja totesin haluavani lisää syötävää. Olin kysellyt Facebookissa lukijoilta raflavinkkejä ja jonkun tipsistä olin laittanut kartalle pinnauksen Angrypigistä, joka sijaitsi lähistöllä. Googlasin ja huomasin sen olevan porchetta- ja olutbaari. Olisittepa nähneet ilmeeni. En asettanut kovia ruokatavoitteita Rooman-reissuun, mutta tasokas porchetta oli yksi niistä. Pizzan ja puolenpäivän ohituksen jälkeen teki bisseäkin mieli. Magnifico!
ANGRYPIG on melko huomaamaton paikka vilkkaan kadun sivukadulla. Puolenpäivän aikoihin syömässä oli pariskunnan lisäksi pieni japanilaisseurue. Seinät on tapetoitu tussilla kirjoitetuilla, ylistävillä asiakaspalautteilla. Mestassa työskenteli pari vanhempaa herrasmiestä, jotka olivat kuin repäisty Sopranosista. Erittäin mukavia ja rentoja tyyppejä. Halusin maistaa vain porchettaa, mutta toisaalta myös paninia. Siispä porchettalla ja uunitomaatilla täytetty panini sekä käsityöläisolut. Hinnaksi 9,50. Paninissa ei ole varsinaista kostuketta, mutta kaikki toimii täydellisesti. Ei ollut varsinaisesti nälkä, mutta leipä upposi sisuksiin helposti. Porchetta näyttää kuivalta kuin joulukinkku, mutta sen mehevyys on lopulta samaa tasoa kuin kinkku parhaimmillaan. Rapsakaksi paahdettu leipä tuntuu aluksi kuivalta, mutta kun koko haukku on suussa, maku on upea. Näin kuivan oloisen ja yksinkertaisen ei pitäisi maistua näin hyvältä, mutta maistuu. Iso suositus. Porchettaa voi maistaa myös juustojen kanssa pienempänä hiukopalana.























