Helsinkiläisen ravintola Passion ravintoloitsija Jussi Hukkanen sai tarpeekseen ruokatilaus- ja toimituspalveluita tarjoavien pörssiyritysten korkeista komissioista. Niinpä hän perusti oman ruokatilaus- ja kuljetuspalvelun.
Viime keväänä alkanut koronapandemia vaikuttaa yhä voimakkaasti ravintoloiden toimintaan. Näin ollen take away -annoksista sekä ruoan kotiinkuljetuspalveluista on muodostunut monille keskeinen osa liiketoimintaa.
Ravintolarajoituksia Helsingissä tällä hetkellä (16.2.2021):
*Ravintolat voivat olla auki enintään klo 23 asti ja anniskelu on sallittu välillä klo 07–22.
*Anniskelun saa aloittaa esimerkiksi aamiaistarjoilun yhteydessä klo 7, jos aluehallintovirasto on myöntänyt siihen luvan. Ilman tätä lupaa anniskelun saa aloittaa aikaisintaan klo 9.
*Ravitsemisliikkeet voivat avata ovensa sulkemisen jälkeen uudelleen aikaisintaan klo 05.
*Pääasiassa alkoholijuomia tarjoavien ravintoloiden asiakaspaikoista puolet saa olla käytössä.
* Muiden ravitsemisliikkeiden, kuten ruokaravintoloiden, kahviloiden, pikaruokapaikkojen ja pizzerioiden asiakaspaikoista saa olla käytössä kolme neljäsosaa.
Muut rajoitukset: Hel.fi
Helsinkiläisen ravintola Passion ravintoloitsija Jussi Hukkanen ymmärsi jo viime keväänä, ettei ravintolatoiminnan jatkuminen olisi mahdollista pelkästään perinteisin keinoin. Kun turisteja ei enää tullut ja bisnesasiakkaatkin siirtyivät etätöihin, oli keksittävä jotain.