Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Ravintolat jopa maksavat saadakseen Ella Wehkalammen asiakkaakseen

2:20Ravintolat haluavat Ella Wehkalammen asiakkaakseen ja jopa maksavat siitäKATSO VIDEO: Ravintolat ovat jopa valmiita maksamaan siitä, että Ella Wehkalampi tulee heidän asiakkaakseen.
Julkaistu 17.01.2024 13:29

Petra Tuominen

petra.tuominen@mtv.fi

Sosiaalisen median ravintola-arvostelut kasvattavat suosiotaan ja tämä tiedostetaan myös ravintoloissa. 

Ella Wehkalampi, 27, alkoi vuosi sitten tekemään omaksi ilokseen ravintola-arvioita TikTokiin. Wehkalammen arvioista tuli nopeasti valtavan suosittuja ja videoille on kertynyt nyt jo miljoonia katselukertoja. 

Videoiden suosion ovat huomanneet myös ravintolat ja ravintoloitsijat, jotka yrittävät nyt kilpaa saada Wehkalampea asiakkaakseen kutsumalla tämän syömään. 

Lue myös: Ikävä havainto ravintola- ja markettisusheista: "Hyvä tiedostaa..."

Kriittinen palaute annetaan jo ravintolassa

Wehkalampi ei pelkää antaa ravintoloille kriittistäkään palautetta, jos siihen on aihetta. Wehkalampi kertoi Viiden jälkeen -ohjelmassa tehneensä muutama viikko sitten videon, joka keräsi paljon huomiota nimenomaan sen sisältämän kritiikin vuoksi. 

– Olin siellä kahden ystäväni kanssa ja he ihmettelivät, että miten uskallan sanoa, ja että heillä ei olisi ikinä pokkaa. Sanoin, että jos olen tekemässä tästä videon, niin totta kai ensin sanon ravintolalle ja tarjoilijalle. Eikä niin päin, että siellä hymyillään kaiken olevan hyvin ja sitten tehdään video, missä kerrotaankin, ettei tämä maistunut hyvältä tai tämä meni pieleen palvelussa.

Wehkalammen videoiden suosion vuoksi ravintolat ovat myös valmiita maksamaan TikTok-ruokakriitikon vierailusta.

Miten Ella Wehkalampi arvioi ravintoloita, jos hänelle maksetaan siitä? Yllä olevalla videolla TikTok-ruokakriitikko kertoo, miten tekee arviovideonsa. 
 

Katso myös: Miten ravintolat suhtautuvat ruokakriitikoihin? 

8:52Mikä on ruokakriitikon valta? – Ravintolat haluavat Ella Wehkalammen asiakkaakseen, koska hän tekee suosioon nousseita ruoka-arvioitaElla Wehkalammen haastattelun lisäksi Viiden jälkeen -ohjelman vieraana nähtiin myös keittiömestari Helena Puolakka.

Lue myös: Mistä caesarsalaatin nimi tulee? Vastaus voi yllättää

Lisää aiheesta:

"Itkin joka vuoron jälkeen" – ravintola-alan työntekijät avautuvat nyt järkyttävistä kokemuksistaanÄlä ikinä toimi näin, kun käyt ravintolassa – keittiömestari Helena Puolakka: "Minua ei harmita mikään niin paljon kuin se"Ravintola New Jerseyssä asetti porttikiellon alle 10-vuotiaille: Loppu "hullulle sotkulle ja tilaa vieville syöttötuoleille"Jaakob Rissanen kertoo, millaista on tehdä työksi lyhyitä videoita: "TikTok ei maksa mulle sentin senttiä"Suomalaisravintolat ovat pulassa, mutta sinäkin voit auttaa – lue tämä, jos haluat käydä ravintoloissa jatkossakin: "Alkuviikko on katastrofi" Instagramin vaikutus näkyy jo ravintoloiden annoksissa ja sisustuksessa – lähimmät esimerkit ilmiöstä löytyvät Suomesta
RavintolatViiden jälkeenMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Ravintolat
  • 3.9.08:09
    Ruoka

    Suosittu grilli suljettu pysyvästi: "V*tuttaa aika rankasti"

  • 31.8.17:34
    Ruoka

    Suomalaiskokit kertovat ravintola-alan vaietusta ongelmasta

  • 27.8.17:02
    Ruoka

    Keittiössä huudettiin, joku sai turpaan ja osa oli kännissä – suomalaiskokit kertovat ravintola-alan villeistä vuosista

  • 27.8.10:10
    Ruoka

    Kozeen Shiwanilta yllättävä vihjaus suorassa lähetyksessä

  • 26.8.18:08
    Viiden jälkeen

    Kohukokki avautuu voinnistaan: Ahdistuskohtauksia, oksentelua ja paniikkia