Ravintolat jopa maksavat saadakseen Ella Wehkalammen asiakkaakseen
Sosiaalisen median ravintola-arvostelut kasvattavat suosiotaan ja tämä tiedostetaan myös ravintoloissa.
Ella Wehkalampi, 27, alkoi vuosi sitten tekemään omaksi ilokseen ravintola-arvioita TikTokiin. Wehkalammen arvioista tuli nopeasti valtavan suosittuja ja videoille on kertynyt nyt jo miljoonia katselukertoja.
Videoiden suosion ovat huomanneet myös ravintolat ja ravintoloitsijat, jotka yrittävät nyt kilpaa saada Wehkalampea asiakkaakseen kutsumalla tämän syömään.
Kriittinen palaute annetaan jo ravintolassa
Wehkalampi ei pelkää antaa ravintoloille kriittistäkään palautetta, jos siihen on aihetta. Wehkalampi kertoi Viiden jälkeen -ohjelmassa tehneensä muutama viikko sitten videon, joka keräsi paljon huomiota nimenomaan sen sisältämän kritiikin vuoksi.
– Olin siellä kahden ystäväni kanssa ja he ihmettelivät, että miten uskallan sanoa, ja että heillä ei olisi ikinä pokkaa. Sanoin, että jos olen tekemässä tästä videon, niin totta kai ensin sanon ravintolalle ja tarjoilijalle. Eikä niin päin, että siellä hymyillään kaiken olevan hyvin ja sitten tehdään video, missä kerrotaankin, ettei tämä maistunut hyvältä tai tämä meni pieleen palvelussa.
Wehkalammen videoiden suosion vuoksi ravintolat ovat myös valmiita maksamaan TikTok-ruokakriitikon vierailusta.
Miten Ella Wehkalampi arvioi ravintoloita, jos hänelle maksetaan siitä? Yllä olevalla videolla TikTok-ruokakriitikko kertoo, miten tekee arviovideonsa.
Katso myös: Miten ravintolat suhtautuvat ruokakriitikoihin?
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Eemeli Väyrysen lohikeitto
-
Parsan keittäminen – helppo ohje
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Yhdessä astiassa: Juureksia ja broileria
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Airfryer-munkit – Liisan helppo ohje pikamunkkeihin
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka