Ravintolaruokaa puoli-ilmaiseksi – suomalaissovellukseen nyt oleellinen muutos: "Haluamme tehdä kaikkemme, jotta ravintola-ala selviää tästä kriisistä"
Suomalainen mobiilisovellus on onnistunut muutamassa vuodessa vähentämään ruokahävikkiä jopa 2 miljoonan annoksen verran. Nyt hävikkiruokapalvelu laajentaa tilapäisesti toimintaansa auttaakseen kärsivää ravintola-alaa.
Jo tuhannet ravintolat ja ruokakaupat ovat käyttäneet suomalaisen kasvuyritys ResQ Clubin palvelua ruokahävikin myymiseen viimeiset neljä vuotta. Nyt ResQ tiedottaa avaavansa palvelunsa tilapäisesti myös muulle kuin hävikkiruoalle auttaakseen ravintoloita selviämään koronakriisin yli.
Noutotilausten ja kotiinkuljetuksen aloittaminen monelle ravintolalle täyskäännös normaaliin
Koronakriisi on ajanut monet ravintolat syvään kriisiin: karanteenit ja määräykset ovat ensin romahduttaneet asiakasmäärät ja sittemmin myös pakottaneet ravintolat sulkemaan ovensa kahdeksi kuukaudeksi. Joillekin ravintoloille jo entuudestaan tutut noutotilaukset ja kotiinkuljetus ovat enää sallittuja.
ResQ:sta muistutetaan, että monelle ravintolalle tämä on kuitenkin täyskäännös, ja muutos tapahtui hetkessä. Erityisen hankala tilanne on pienemmillä paikkakunnilla, jossa isot ruoankuljetuspalvelut eivät operoi, ja ilman niitä noutotilausten vastaanotto digitaalisilla alustoilla vaatii aikaa ja uudenlaista osaamista.
– ResQ Club voi pärjätä ainoastaan ravintolakumppaniensa kanssa. Me haluamme tehdä kaikkemme, jotta ravintola-ala selviää tästä ennennäkemättömästä kriisistä. Tästä syystä olemme päättäneet avata palvelun tilapäisesti myös ei-hävikkiruualle. Ravintolat voivat nyt tarjota ResQ:ssa koko ruokalistaansa ja vastaanottaa take away -tilauksia, kertoo ResQ Clubin toimitusjohtaja Sauli Böhm.
Niissä kaupungeissa, joissa mahdollista, ResQ Club suosittelee edelleen käyttämään ruoankuljetuspalveluja, joiden markkinapaikat on rakennettu nimenomaan tätä tarkoitusta varten. Pienemmillä paikkakunnilla, joissa ruuankuljetuspalvelut eivät operoi, ResQ on kuitenkin helppo ja nopea tapa alkaa vastaanottaa take away -tilauksia.
Tilapäinen muutos
Asiakkaat voivat halutessaan näyttää tai piilottaa ei-hävikkitarjoukset asetuksistaan. Sovellus täytyy päivittää uusimpaan versioon, jotta myös muut kuin hävikkitarjoukset tulevat näkyville.
Tämä muutos on tilapäinen ja tullaan poistamaan ResQ:sta kun ajat normalisoituvat.
– Ruokahävikin torjunta on aina ollut ja tulee myös jatkossa olemaan ResQ Clubin tärkein tehtävä, Böhm korostaa.
Lue myös: Pitäisikö loukkaantua? Sanna Marin kutsui ravintoloita "kuppiloiksi" – Jyrki Sukula: "Se on voi voi"
***
Saako ravintoloita kutsua kuppiloiksi? Katso videolta Jyrki Sukulan haastattelu:
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan