Ravintolaruokaa puoli-ilmaiseksi – suomalaissovellukseen nyt oleellinen muutos: "Haluamme tehdä kaikkemme, jotta ravintola-ala selviää tästä kriisistä"

take away noutoruoka pizza
Shutterstock

Suomalainen mobiilisovellus on onnistunut muutamassa vuodessa vähentämään ruokahävikkiä jopa 2 miljoonan annoksen verran. Nyt hävikkiruokapalvelu laajentaa tilapäisesti toimintaansa auttaakseen kärsivää ravintola-alaa.

Jo tuhannet ravintolat ja ruokakaupat ovat käyttäneet suomalaisen kasvuyritys ResQ Clubin palvelua ruokahävikin myymiseen viimeiset neljä vuotta. Nyt ResQ tiedottaa avaavansa palvelunsa tilapäisesti myös muulle kuin hävikkiruoalle auttaakseen ravintoloita selviämään koronakriisin yli.

Noutotilausten ja kotiinkuljetuksen aloittaminen monelle ravintolalle täyskäännös normaaliin

Koronakriisi on ajanut monet ravintolat syvään kriisiin: karanteenit ja määräykset ovat ensin romahduttaneet asiakasmäärät ja sittemmin myös pakottaneet ravintolat sulkemaan ovensa kahdeksi kuukaudeksi. Joillekin ravintoloille jo entuudestaan tutut noutotilaukset ja kotiinkuljetus ovat enää sallittuja.

ResQ:sta muistutetaan, että monelle ravintolalle tämä on kuitenkin täyskäännös, ja muutos tapahtui hetkessä. Erityisen hankala tilanne on pienemmillä paikkakunnilla, jossa isot ruoankuljetuspalvelut eivät operoi, ja ilman niitä noutotilausten vastaanotto digitaalisilla alustoilla vaatii aikaa ja uudenlaista osaamista.

–  ResQ Club voi pärjätä ainoastaan ravintolakumppaniensa kanssa. Me haluamme tehdä kaikkemme, jotta ravintola-ala selviää tästä ennennäkemättömästä kriisistä. Tästä syystä olemme päättäneet avata palvelun tilapäisesti myös ei-hävikkiruualle. Ravintolat voivat nyt tarjota ResQ:ssa koko ruokalistaansa ja vastaanottaa take away -tilauksia, kertoo ResQ Clubin toimitusjohtaja Sauli Böhm.

Niissä kaupungeissa, joissa mahdollista, ResQ Club suosittelee edelleen käyttämään ruoankuljetuspalveluja, joiden markkinapaikat on rakennettu nimenomaan tätä tarkoitusta varten. Pienemmillä paikkakunnilla, joissa ruuankuljetuspalvelut eivät operoi, ResQ on kuitenkin helppo ja nopea tapa alkaa vastaanottaa take away -tilauksia.

Tilapäinen muutos

Asiakkaat voivat halutessaan näyttää tai piilottaa ei-hävikkitarjoukset asetuksistaan. Sovellus täytyy päivittää uusimpaan versioon, jotta myös muut kuin hävikkitarjoukset tulevat näkyville.

Tämä muutos on tilapäinen ja tullaan poistamaan ResQ:sta kun ajat normalisoituvat.  

– Ruokahävikin torjunta on aina ollut ja tulee myös jatkossa olemaan ResQ Clubin tärkein tehtävä, Böhm korostaa.***

Saako ravintoloita kutsua kuppiloiksi? Katso videolta Jyrki Sukulan haastattelu:


8:10

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
   MasterChef Suomi

   MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja