8:10

Pitäisikö loukkaantua? Sanna Marin kutsui ravintoloita "kuppiloiksi" – Jyrki Sukula: "Se on voi voi"

Italiassa normaalisti asustava, Suomeen koronakriisin vuoksi jumiin jäänyt ravintoloitsija Jyrki Sukula kertoi maanantaina MTV:n Uutisaamun haastattelussa tunnelmistaan ja otti myös kantaa pääministerin käyttämään kiisteltyyn termiin. 

Ravintoloitsija ja keittiömestari Jyrki Sukula kertoi maanantaina MTV:n Uutisaamun haastattelussa tunnelmistaan koronakriisin keskellä. Sukulan perhe on tällä hetkellä kotona Italian Piemontessa, mutta kokki itse on jo yli kuudetta viikkoa Suomessa.

– Se oli silloin viimeisiä hetkiä, kun koin, että pystyi tänne lähtemään. Olin täällä (Suomessa) karanteenissa pari viikkoa. Piti ottaa kahden viikon varautuminen, sillä minulla oli tv-töitä Suomessa, jotka sittemmin kyllä peruuntuivat, Sukula kertoi Ivan Puopolon haastattelussa Uutisaamu-ohjelmassa maanantaina. 

Saako ravintoloita kutsua "kuppiloiksi"?

Puopolo kysyi haastattelun lopuksi Sukulan mielipidettä ravintola-alalla keskustelua herättäneeseen aiheeseen. Osa alan ihmisistä loukkaantui, kun Sanna Marin kutsui virallissa yhteyksissä ravintoloita "kuppiloiksi". Pitäisikö tästä siis loukkaantua? 

– Voin kuvitella, millaiset paineet ovat pääministerillä, ja vain kuvitella, koska ne ovat kohtuuttoman kovat. Se että käyttää tuon tyyppistä ilmaisua, on ihan puolivahinko ja tuskin hänen sivistystasollaan oleva ihminen sitä oikeasti näin tarkoitti, Sukula sanoi ja jatkoi vielä:

– En mä siitä...jos siitä nyt joku alalla loukkaantuu, niin se on voi voi.

Sukulan mielestä nyt on isompiakin murheita murehdittavana, eikä pidä takertua asiaan, jolla ei todellisuudessa ollut mitään tekemistä alan arvostuksen kanssa.

– Kyllä meidän pitää alana osata arvostaa omaa tekemistä ja tuoda se julki – ja tietysti korjata, jos tällaiset asiat olisi jollain lailla halveeraavasti sanottu, mutta en nyt siihen jaksa uskoa, Sukula kiteytti.

Millaista elämä on nyt Sukulan perheellä Italiassa? Katso videolta Jyrki Sukulan haastattelu Uutisaamu-ohjelmassa.


Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
   MasterChef Suomi

   MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja