Mies osti 10 vuotta sitten Islannin viimeisen McDonald'sin juustohampurilaisen: Tältä burgeri näyttää nyt

shutterstock_419352562
Miehen ostama juustohampurilainen täytti torstaina 10 vuotta. Kuvituskuva. Shutterstock

Islannin viimeinen McDonald's sulki ovensa vuonna 2009. Ravintolasta on kuitenkin jäänyt muistoksi sen viimeinen hampurilainen, joka sinnittelee yllättävänkin hyvissä voimissaan.

Hampurilaisketju McDonald's jätti Islannin vuonna 2009. Kun ravintola oli auki viimeistä päivää, paikallinen mies päätti hetken mielijohteesta ostaa burgerin – ja jättää sen syömättä.

"Olin kuullut, että McDonald'sin ruoka ei koskaan mätäne"

Hjörtur Smárason osti kaikkien aikojen viimeisen Islannissa myytävän McDonald'sin juustohampurilaisen ja päätti testata sen säilyvyyden. Smárason säilöi burgerin ja ranskalaiset muovipussiin, jossa ne olivat ensin koskemattomina peräti kolme vuotta.

– Olin kuullut, että McDonald'sin ruoka ei koskaan mätäne, joten halusin selvittää itse asian todenperäisyyden, mies kertoo.

Kolmen vuoden säilytyksen jälkeen Smárason lahjoitti juustohampurilaisen Islannin kansallismuseolle. Burgerille ei ollut ainakaan ulkoisesti tapahtunut mitään.  Museossa hampurilainen vietti muutaman vuoden, kunnes se siirtyi Reykjavik Bus Hosteliin näytille. Tämän jälkeen hampurilaista ja sen mätänemättömyyttä on pystynyt seuraamaan netissä livenä. Juustoburgeri on sittemmin muuttanut vielä kertaalleen ja nyt sen kotipaikka on Snotra House -hotelli.

Jos kuva ei näy, katso se täältä. 

Islannin viimeinen McDonald'sin juustohampurilainen täytti torstaina tasan 10 vuotta ja esiteini-ikäiseksi se näyttää varsin nuorekkaalta. Burgerin olomuoto on kenties vain hieman kalpeampi kuin ostohetkellä. 

Lähde: Grapevine.is

***

Tuliko nälkä? Kurkkaa, miltä näyttää Viking Linen uusi joulubuffet:

150 erilaista ruokaa – tältä näyttää Viking Linen uusi joulubuffet 3:02

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.