Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Pikkelöidyt kurkut ruotsalaisittain - Pressgurka

Julkaistu 15.03.2017 20:33

Suolaisen, makean ja happaman raikas liitto, ruotsalaisittain pikkelöidyt pressgurkat syntyvät parissa tunnissa muutaman minuutin vaivalla.

Tulipa näytekappale kerrassaan poikkeuksellisesta kirjasta! Organica - superruokaa maasta lautaselle ohjaa nimellään mielestäni hiukan sivuun ja olisin ohittanut sen ilman ennakkotietoa kirjahyllyssä. Kyse on jokaisen kotikokin perusopuksesta, joka olisi hyvä lukea, jos ruoanlaitto kiinnostaa yhtään mikroaaltouunin käyttämistä enemmän. Ja nimenomaan lukea, Organicassa reseptit ovat marginaalissa.

Hyvän ruoan kokeneet monitoimimiehet Marcel Hägglund ja Sampo Kantele ovat saaneet lisätukea hyvää kyytiä kansainväliseksi huippukokiksi nousevalta Toni Toivaselta. Miehet ovat kirjoittaneet kirjan, joka kertoo ellei nyt kaikkia, niin monia vastauksia ruoasta, jota et ole uskaltanut tai ymmärtänyt kysyä ammattilaisilta. Mitkä keittiövälineet kannattaa hankkia ja mihin niistä kannattaa sijoittaa enemmän rahaa? Mihin raaka-aineissa kannattaa kiinnittää huomiota ja mihin erityisesti panostaa? Entä mistä hyviä raaka-aineita voi hankkia? Miten saada aika riittämään ruoanlaittoon? Miten pääsee irti liikakiloista? Miten kannattaa oman keittiöpuutarhan perustaminen aloittaa ja mitkä ovat olennaiset asiat? Mistä löydän niitä villiyrttejä? Mitkä ovat hyviä juomia kokkailun lomassa? Jne. jne.

Varsinaisia ruokareseptejä Organica ei tarjoa, mutta taustatukea ruoanlaittoon sitäkin enemmän. Kirja opastaa tekemään omat liemet, pikkelöinnit, maustetut hunajat, sokerit ja snapsit yms. 1-2-3 -liemi on minulle tuttu entuudestaan terminä, mutta varsinaisen pikkelöinnin on tehnyt aina vaimo. Siksipä nappasin kiinni simppeliin tapaan tehdä klassinen ruotsalainen pikkelöity kurkku, ”pressgurka”, jonka Suomi-versio, mummon kurkut, vaihtaa viinietikan väkevämpään väkiviinaetikkaan. En tiennyt, että homma hoituu niin nopeasti, kahdessa tunnissa, josta aktiivista työaikaa on vartin verran. Lopputuloksena raikas ja maukas lisuke/höyste, joka sujahti suoraan tekemään säväyksen burgerin välissä. Raikas, suolaisen, happaman ja makean liitto.

1-2-3 -liemi (kokkien peruspikkelöintiliemi)
1 osa viinietikkaa
2 osaa sokeria
3 osaa vettä

OHJE: Sekoita ainekset yhteen ja käytä kurkulle, sillille, punajuurille jne.

Ruotsalainen klassinen ”Pressgurka”
500 g kurkkua
20 g suolaa
1-2-3 -lientä

OHJE: Leikkaa kurkku viipaleiksi. Sekoita suola ja kurkku. Laita siivilään ja anna valua tunnin. Huuhtele kurkku vedellä ja laita kurkku keraamiseen kulhoon tai lasipurkkiin. Peitä 1-2-3 -liemellä. Anna maustua tunnin ajan. Tarjoile heti.

Lisää aiheesta:

Tiiun lasagnea ylistetään: "Jos pitäisi syödä vain yhtä ruokaa loppuelämä, niin se olisi tämä"MasterChef-tuomarien takuuvarmat hurmausreseptit ystävänpäiväksi: ”Paljon tätä henkilökohtaisempaa lahjaa et voi toiselle antaa”Crêpes Prins Bertil - ehtaa retroruokaaOhraletut ja mätikastikeSitruunainen, grillattu broilerifilee - helppo ja maukasMusakhan - kanaa karamellisoidulla sipulilla ja sumakilla + KIRJA-ARVONTA
keittokirjaruokakirjapikkelöintikurkkupikkelöidyt kurkutlisukekasvisruokavegaanivegaaninenvegaaniruoka

Tuoreimmat aiheesta

keittokirja
  • 22.04.201818:31
    resepti

    Crêpes Prins Bertil - ehtaa retroruokaa

  • 14.12.201718:59
    kaalilaatikko

    Linssi-kaalilaatikko - pakkaspäivän lämmittäjä

  • 06.07.201720:27
    salaatti

    Varhaiskaalisalaatti juustolla ja pähkinöillä

  • 02.07.201718:18
    resepti

    Ohraletut ja mätikastike

  • 22.06.201706:30
    jauheliha

    Mausteiset jauhelihapihvit chorizolla