Grillattu porkkanasalaatti ja jogurttikastiketta

Grillattu porkkanasalaatti
MTV

Kyllä vain, porkkanat sopivat grilliin superhyvin! Jätä porkkanat napakoiksi ja tarjoile grillattu porkkanasalaatti maukkaan jogurttikastikkeen kanssa. Reseptin loihti Marcos Gois.

Ainekset (4 annosta)

  • 500-700 g naattiporkkanaa (vihreät varret mukana)
  • 500g Turkkilaista jugurttia
  • 1/2 sitruunan mehu ja kuori
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl mustapippuria
  • 1 dl oliiviöljyä
  • 2 rkl hunajaa
  • 1/2 punttia rakuunaa
  • 1/2 punttia minttua

Valmistusohje

Pese porkkanat hyvin ja kuivaa talouspaperilla. Pilko varsi ja säästä myöhemmälle. Halkaise isoimmat porkkanat. Öljyä porkkanat kevyesti, mausta suolalla. Grillaa keskikuumalla lämmöllä noin 5-8 minuuttia, tasaisesti käännellen niin että porkkanat kypsyvät ja pinta saa kunnolla väriä joka puolelta tasaisesti. 

Mausta jogurtti sitruunan mehulla ja kuorella, suolalla ja mustapippurilla. Hienonna yrtit.  Ota porkkanat pois grillistä, lisää vihreät varret grilliin ja anna ’hiiltyä’ 1-2 noin. 

Kokoa annos esille seuraavasti. Lusikoi tarjoiluvadille jogurtti, nostele päälle grillatut porkkanat ja varret. Mausta vielä sormisuolalla ja mustapippurilla sekä tuoreilla yrteillä, hunajalla ja oliiviöljyllä. Viimeistele esim. rapealla kvinoalla tai paahdetuilla manteleilla. 

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!