Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Grillattu porkkanasalaatti ja jogurttikastiketta

MTV
Julkaistu 21.06.2017 14:40

MTV LIFESTYLE

Ainekset (4 annosta)

  • 500-700 g naattiporkkanaa (vihreät varret mukana)
  • 500g Turkkilaista jugurttia
  • 1/2 sitruunan mehu ja kuori
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl mustapippuria
  • 1 dl oliiviöljyä
  • 2 rkl hunajaa
  • 1/2 punttia rakuunaa
  • 1/2 punttia minttua

Valmistusohje

Pese porkkanat hyvin ja kuivaa talouspaperilla. Pilko varsi ja säästä myöhemmälle. Halkaise isoimmat porkkanat. Öljyä porkkanat kevyesti, mausta suolalla. Grillaa keskikuumalla lämmöllä noin 5-8 minuuttia, tasaisesti käännellen niin että porkkanat kypsyvät ja pinta saa kunnolla väriä joka puolelta tasaisesti. 

Mausta jogurtti sitruunan mehulla ja kuorella, suolalla ja mustapippurilla. Hienonna yrtit.  Ota porkkanat pois grillistä, lisää vihreät varret grilliin ja anna ’hiiltyä’ 1-2 noin. 

Kokoa annos esille seuraavasti. Lusikoi tarjoiluvadille jogurtti, nostele päälle grillatut porkkanat ja varret. Mausta vielä sormisuolalla ja mustapippurilla sekä tuoreilla yrteillä, hunajalla ja oliiviöljyllä. Viimeistele esim. rapealla kvinoalla tai paahdetuilla manteleilla. 

Kyllä vain, porkkanat sopivat grilliin superhyvin! Jätä porkkanat napakoiksi ja tarjoile grillattu porkkanasalaatti maukkaan jogurttikastikkeen kanssa. Reseptin loihti Marcos Gois.

Lisää aiheesta:

Henri Alénin parmesaanilla maustetut paahdetut vihanneksetKasvisnyytitHunajakinkku ja mimosasalaattiGrillatut broilerinkoivet helpon perunasalaatin keraKylmä paprikakeittoLohi-katkarapuvartaat nuudelipedillä
PorkkanatHuomenta SuomiLisäkeruoatSalaatit

Tuoreimmat aiheesta

Porkkanat
  • 25.03.202215:32
    Viiden jälkeen

    Porkkanaa, kurpitsansiementä ja creme fraiche -kastiketta

  • 06.07.201813:54
    Hellapoliisi

    Kasvisgratiini

  • 21.06.201714:40
    Huomenta Suomi

    Grillattu porkkanasalaatti ja jogurttikastiketta

  • 26.10.201610:54
    Omenat

    Omena-porkkana-inkiväärimehu

  • 25.10.201613:55
    Pesto

    Taimenta, porkkana-parsapasta ja basilikapesto