Moni mieltää nokkosen pihamaan polttavaksi riesaksi, vaikka todellisuudessa kasvi on monipuolinen terveyspommi.
Halveksitko vai hyödynnätkö? Nokkonen on tuttu kasvi suomalaisten pihoilta, mutta se jää valitettavan usein hyödyntämättä. Ihmiset eivät tule ajatelleeksi, että käsiteltynä nokkosen poltto häviää ja siitä tulee lautasella mitä mainioin terveyspommi. Nokkosta voi käyttää ruokiin pinaatin tavoin.
Arktiset Aromit ry valitsi nokkosen vuoden 2018 luonnonyrtiksi.
– Nokkonen on yrteistä parhaimpia, mutta silti vielä aivan liian vähän käytetty esimerkiksi pinaattiin verrattuna, Arktiset Aromit muistuttaa tiedotteessaan.
Nokkonen sisältää runsaasti kivennäisaineita, vitamiineja ja polyfenoleja. Pinaattiin verrattuna nokkosessa on kivennäisaineista enemmän muun muassa kalsiumia, magnesiumia, kaliumia, rautaa ja fosforia. Runsaan kalsiumpitoisuutensa vuoksi nokkonen sopii kalsiumlähteeksi kasvisruokavalioon. Vitamiineista nokkonen sisältää runsaasti C-vitamiinia, folaattia sekä A- ja E sekä K-vitamiineja. C-vitamiinia nokkosessa on nelinkertainen määrä pinaattiin verrattuna.
