Rakastatko halloumia? Tätä Katin kevyttä ja herkullista lämmintä ruokaa täytyy testata!
Moni suomalainen rakastaa suolaista ja maukasta halloumijuustoa. Se sopii mainiosti myös alkuvuoden raikkaan salaatin ainesosaksi.
Halloumi on kyproslainen juusto, jota on valmistettu jo useiden vuosisatojen ajan. Halloumi on siitä erityislaatuinen, että se ei sula kokonaan paistettaessa tai grillatessa. Ainoastaan juuston sisäosa sulaa ja pinnasta kypsyy ihanan rapsakka.
Halloumijuusto maistuu mainiosti sellaisenaan esimerkiksi muiden grilliherkkujen kanssa, mutta sopii mainiosti myös vaikka salaatin raaka-aineeksi. Kati "Hellapoliisi" Jaakonen loihti alkuvuoden kunniaksi kepeän ja raikkaan salaatin, joka kruunataan makoisalla halloumilla. Salaatti tarjoillaan lämpimänä ruokana.
– Lämmin lehtikaali-halloumisalaatti on herkullista sellaisenaan tai muun ruoan lisänä, Hellapoliisi vinkkaa.
Makeaa kirpeyttä salaattiin tuo sesongissa oleva veriappelsiini.
Katso helppo resepti: Lämmin lehtikaali-halloumisalaatti
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Pekka Terävän perunagratiini
-
Mangojuustokakku
-
Appelsiininen pääsiäislotta
-
Brie-parsataskut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Vodkapasta eli penne alla vodka – Hanna Hurtan helppo ohje