Lämmin lehtikaali-halloumisalaatti

Lämmin lehtikaali-halloumisalaatti
MTV

Lämmin lehtikaali-halloumisalaatti on herkullista sellaisenaan tai muun ruoan lisänä. Testaa Hellapoliisin helppo resepti!

Ainekset

  • 200 g lehtikaalia
  • 1-2 valkosipulinkynttä
  • 1 iso punasipuli
  • 3 veriappelsiinia
  • 2 rkl rypsi- tai avokadoöljyä
  • 150 g halloumijuustoa
  • 1 dl saksanpähkinöitä
  • mustapippuria myllystä
  • perillaa tai muuta yrttiä

Valmistusohje

Lämmin lehtikaali-halloumisalaatti valmistuu näin:

Annoksia: 2-4

  1. Huuhtele lehtikaalit ja kuivaa keittiöpyyhkeellä. Poista kova lehtiruoti ja hienonna lehtikaali.
  2. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Kuori punasipuli ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi.
  3. Kuori kaksi veriappelsiinia kalvottomiksi työlaudalla ja leikkaa kuutioiksi. Purista yhden veriappelsiinin mehu.
  4. Kuumenna rypsi- tai avokadoöljy pannulla. Lisää hienonnettu lehtikaali ja kääntele hetki kovalla lämmöllä. Lisää sipuli ja valkosipuli. Jatka paistamista hetki.
  5. Lisää vielä veriappelsiinikuutiot ja veriappelsiinimehu. Kuumenna.
  6. Laita ainekset tarjoiluvadille.
  7. Paista viipaloitu halloumijuusto molemmin puolin kauniin väriseksi.
  8. Nosta halloumijuusto salaatin päälle ja murusta pinnalle saksanpähkinöitä. Koristele annos perillalla tai muulla yrtillä.

0:49

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja