Lämmin lehtikaali-halloumisalaatti

Lämmin lehtikaali-halloumisalaatti
MTV

Lämmin lehtikaali-halloumisalaatti on herkullista sellaisenaan tai muun ruoan lisänä. Testaa Hellapoliisin helppo resepti!

Ainekset

  • 200 g lehtikaalia
  • 1-2 valkosipulinkynttä
  • 1 iso punasipuli
  • 3 veriappelsiinia
  • 2 rkl rypsi- tai avokadoöljyä
  • 150 g halloumijuustoa
  • 1 dl saksanpähkinöitä
  • mustapippuria myllystä
  • perillaa tai muuta yrttiä

Valmistusohje

Lämmin lehtikaali-halloumisalaatti valmistuu näin:

Annoksia: 2-4

  1. Huuhtele lehtikaalit ja kuivaa keittiöpyyhkeellä. Poista kova lehtiruoti ja hienonna lehtikaali.
  2. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Kuori punasipuli ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi.
  3. Kuori kaksi veriappelsiinia kalvottomiksi työlaudalla ja leikkaa kuutioiksi. Purista yhden veriappelsiinin mehu.
  4. Kuumenna rypsi- tai avokadoöljy pannulla. Lisää hienonnettu lehtikaali ja kääntele hetki kovalla lämmöllä. Lisää sipuli ja valkosipuli. Jatka paistamista hetki.
  5. Lisää vielä veriappelsiinikuutiot ja veriappelsiinimehu. Kuumenna.
  6. Laita ainekset tarjoiluvadille.
  7. Paista viipaloitu halloumijuusto molemmin puolin kauniin väriseksi.
  8. Nosta halloumijuusto salaatin päälle ja murusta pinnalle saksanpähkinöitä. Koristele annos perillalla tai muulla yrtillä.

Lämmin halloumisalaatti – testaa Katin helppo resepti! 0:49

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!