Raikas juoma maistuu suomalaisille: "Myynti kasvaa jopa 50 prosenttia kesäkuukausina"

shutterstock_146471507
Kivennäisvesien myynti räjähtää Suomessa kesäisin. Shutterstock

Kesällä suomalaiset ostavat perinteisesti ennätysmääriä kivennäisvesiä.

Makuja.fi otti selvää, kuinka paljon kivennäisvesiä myydään Suomessa kesäisin. Selvisi, että kuplavesien myynti jopa tuplaantuu syyskuukausiin verrattuna silloin, kun kelit ovat lämpimät.

TIESITKÖ? Kaikista makukivennäisvesistä myydyin on sitruunanmakuinen kivennäisvesi. 

– Kivennäisvesien myynti volyymissa nousee keskimäärin 50–60 prosenttia kesäkuukausina. Helteisinä kesäkuukausina kulutus voi jopa tuplaantua kylmiin syyskuukausiin verrattuna, SOK:n valikoimapäällikkö Kari Häsä kertoo. 

Keskon ruokakaupoissa kivennäisveden myynti kasvaa samaan malliin – jopa 50 prosenttia kesäkuukausina. Ketjun suosituimpia tuotteita tässä kategoriassa ovat vichy ja maustamaton kivennäisvesi.

– Kivennäisvesien rinnalle on tullut uutuutena hyvinvointijuomat, joiden kysyntä on kasvussa. Kaupan hyllyltä löytyykin jo erilaisia vitamiinijuomia ja uudempia tulokkaita ovat esimerkiksi kookosvesi ja aloeverajuomat, kertoo Keskon päivittäistavarakaupan virvoitus- ja panimotuotteista vastaava ostopäällikkö Taina Ellimäki

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!