Helppous ja terveellisyys ovat tärkeässä roolissa, kun puhutaan suomalaisten kalan kulutuksesta.
Luonnonvarakeskus Luken tilastojen mukaan suomalaiset syövät noin 15 kiloa kalaa vuodessa fileepainona mitaten, ja määrä on ollut viime vuosina tasaisessa kasvussa. Kalatukku Erikssonin myyntipäällikkö Matti Karvosen mukaan kalan kysynnän kasvu selittyy pitkälti tietoisuuden lisääntymisellä.
– Terveysvaikutukset ovat todella merkittävä tekijä, Karvonen toteaa.
Kulutuksen lisäntyminen selittyy terveellisyyden lisäksi myös saatavuuden parantumisella ja helposti valmistettavien kalatuotteiden valikoiman laajentumisella.
– Tutkimusten mukaan ihmisillä on yhä vähemmän aikaa tehdä ruokaa kotona, vain noin 12 minuuttia päivässä, joten kalan pitää olla melko valmista fileetä, ruodotonta ja sellaista, että se on helppo ja nopea valmistaa, Karvonen.


