Ruoka-alan monitoimimies, kokki Jyrki Sukula vieraili maanantaina MTV:n Viiden jälkeen -ohjelmassa ja kertoi oman näkemyksensä siitä, miksi sadat ravintolat lopettavat vuosittain toimintansa Suomessa. Katso videolta Sukulan haastattelu.
Viiden jälkeen -ohjelmassa vieraillut Jyrki Sukula kertoo olevansa iloinen, että Suomesta löytyy runsaasti ravintola-alasta haaveilevia yrittäjiä. Pelkkä haave ei kuitenkaan riitä, jos aikoo pysytellä alalla pidempäänkin.
– Ei tämä ole suinkaan ainut toimiala, joka vaatii erityisosaamista. Ravintola-ala vaatii myös sellaisen hospitality-geenin, että haluaa palvella ihmisiä ja tuottaa mielihyvää. Se yhdistetään osaamiseen, persoonallisuutta unohtamatta, Sukula avasi menestyksen avaimia Viiden jälkeen -ohjelmassa.
Miksi ravintoloita menee Suomessa nurin?
Suomessa avataan vuosittain satoja uusia ravintoloita, ja melkein yhtä monta ravintolaa lopettaa toimintansa. Sukulan mukaan yrittäjät kyllä useimmiten ymmärtävät, että työskentely ravintola-alalla ei ole pelkkää juhlaa. Monelle tulee kuitenkin yllätyksenä, että ravintolan menestyksen eteen joutuu tekemään niin paljon töitä.
