Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Julkaisupäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta ja kehitys
  • Jaakko Hietanen
    Head of Digital Development
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • Makuja
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
MTV Uutiset on sitoutunut noudattamaan Journalistin ohjeita
  • Julkisen sanan neuvosto (JSN)
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Jyrki Sukula kertoo, miksi ravintoloita menee Suomessa nurin – tämä saa ulkomailla asuvan kokin huokailemaan Helsingissä

13:00Jyrki Sukula kertoo, miksi ravintoloita menee Suomessa nurin
Julkaistu 08.10.2019 20:01

Petra Tuominen

petra.tuominen@mtv.fi

Ruoka-alan monitoimimies, kokki Jyrki Sukula vieraili maanantaina MTV:n Viiden jälkeen -ohjelmassa ja kertoi oman näkemyksensä siitä, miksi sadat ravintolat lopettavat vuosittain toimintansa Suomessa. Katso videolta Sukulan haastattelu.

Viiden jälkeen -ohjelmassa vieraillut Jyrki Sukula kertoo olevansa iloinen, että Suomesta löytyy runsaasti ravintola-alasta haaveilevia yrittäjiä. Pelkkä haave ei kuitenkaan riitä, jos aikoo pysytellä alalla pidempäänkin. 

– Ei tämä ole suinkaan ainut toimiala, joka vaatii erityisosaamista. Ravintola-ala vaatii myös sellaisen hospitality-geenin, että haluaa palvella ihmisiä ja tuottaa mielihyvää. Se yhdistetään osaamiseen, persoonallisuutta unohtamatta, Sukula avasi menestyksen avaimia Viiden jälkeen -ohjelmassa.

Miksi ravintoloita menee Suomessa nurin?

Suomessa avataan vuosittain satoja uusia ravintoloita, ja melkein yhtä monta ravintolaa lopettaa toimintansa. Sukulan mukaan yrittäjät kyllä useimmiten ymmärtävät, että työskentely ravintola-alalla ei ole pelkkää juhlaa. Monelle tulee kuitenkin yllätyksenä, että ravintolan menestyksen eteen joutuu tekemään niin paljon töitä.

Ravintolat Suomessa
MTV

– Jos sinulla on sekä lounas että illallinen tarjolla, mitataan joka päivä kaksi kertaa, oletko onnistunut vai et. Se tekee siitä haasteellista. Se mittaroi sinua myös seuraavana päivänä. Tulevatko ihmiset uudelleen? Työmäärä ja sitoutumisen määrä yllättää monet, Sukula sanoo.

Sukula itse on ollut ravintola-alalla lähes 40 vuotta. Hänen mukaansa kynnys perustaa uusi ravintola on melko matala, mikä näkyy siinä, että tekijöitä on monenlaisia, eivätkä kaikki klaaraa hommaa.

Ravintola-ala nykymuodossaan on toisaalta Suomessa vielä hyvin nuorta. Sukula muisteli Viiden jälkeen -ohjelmassa oman uransa alkuvuosia, kun Suomessa oli vain tietty määrä anniskeluluvan saaneita paikkoja. Nyt, kun Sukula saapuu asuinmaastaan Italiasta Suomeen Helsinkiin, hän kertoo yllättyvänsä kaupungin upeudesta joka erta. 

– Eihän me olla ikinä eletty näin hienoa aikaa suomalaisessa ravintolamaailmassa kuin tällä hetkellä. Meillä on maailmanluokan ravintoloita useampi. Huokailen, kun katson ulkomailla asuvana Helsinkiä. Ihan maailmanluokan kaupunki. Todella hieno! Sukula kehuu.

Lisää aiheesta:

Katrina on työskennellyt tarjoilijana yli 20 vuotta – tällaisia ovat suomalaiset asiakkaatJopa 30 ravintolaa kiinni joka kuukausi – Henri Alén: "On kyllä asiat niin sekaisin kuin olla ja voi"Jopa 20 euroa lisää tuntipalkkaan – tällä alalla on niin kova työvoimapula, että töihin voidaan houkutella kovallakin liksallaAla, jolta saa nyt töitä yhdellä puhelinsoitolla – Sasu etsi ravintolaansa työntekijää 9 kuukautta: "Tämä kertoo, missä tällä hetkellä mennään"Jyrki Sukula avaa yllätysravintolan Helsinkiin – jo 40 vuotta kokkausta: "Mukaan on mahtunut nakkimukeja ja mustikkajäätelöllä täytettyjä mansikoita"Tässä on Suomen paras ravintola – nousi ylivoimaiseen voittoon
RuokaViiden jälkeenRavintolatMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Ruoka
  • Eilen22:48
    Ilmastonmuutos

    Tällaista ruokastrategiaa Suomeen suunnitellaan vuoteen 2040 asti: MTK ärähti heti

  • Eilen16:43
    Jouluruoka

    Joulukinkku voi epäonnistua jo ennen uunia – ethän tee näin?

  • Eilen09:01
    Lapset

    Kielletäänkö "väärä ruoka" kouluista? Asiantuntijalta tärkeä huomio kansalaisaloitteesta

  • Eilen06:46
    Terveys ja hyvinvointi

    Onko ultraprosessoitu ruoka epäterveellistä? Tätä et ehkä ole tullut ajatelleeksi

  • ma16:44
    Jouluruoka

    Luulitko näitä joulun herkuiksi? Totuus paljastuu kaupan hyllyllä