Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Jyrki Sukula kertoo, miksi ravintoloita menee Suomessa nurin – tämä saa ulkomailla asuvan kokin huokailemaan Helsingissä

13:00Jyrki Sukula kertoo, miksi ravintoloita menee Suomessa nurin
Julkaistu 08.10.2019 20:01

Petra Tuominen

petra.tuominen@mtv.fi

Ruoka-alan monitoimimies, kokki Jyrki Sukula vieraili maanantaina MTV:n Viiden jälkeen -ohjelmassa ja kertoi oman näkemyksensä siitä, miksi sadat ravintolat lopettavat vuosittain toimintansa Suomessa. Katso videolta Sukulan haastattelu.

Viiden jälkeen -ohjelmassa vieraillut Jyrki Sukula kertoo olevansa iloinen, että Suomesta löytyy runsaasti ravintola-alasta haaveilevia yrittäjiä. Pelkkä haave ei kuitenkaan riitä, jos aikoo pysytellä alalla pidempäänkin. 

– Ei tämä ole suinkaan ainut toimiala, joka vaatii erityisosaamista. Ravintola-ala vaatii myös sellaisen hospitality-geenin, että haluaa palvella ihmisiä ja tuottaa mielihyvää. Se yhdistetään osaamiseen, persoonallisuutta unohtamatta, Sukula avasi menestyksen avaimia Viiden jälkeen -ohjelmassa.

Miksi ravintoloita menee Suomessa nurin?

Suomessa avataan vuosittain satoja uusia ravintoloita, ja melkein yhtä monta ravintolaa lopettaa toimintansa. Sukulan mukaan yrittäjät kyllä useimmiten ymmärtävät, että työskentely ravintola-alalla ei ole pelkkää juhlaa. Monelle tulee kuitenkin yllätyksenä, että ravintolan menestyksen eteen joutuu tekemään niin paljon töitä.

Ravintolat SuomessaMTV

– Jos sinulla on sekä lounas että illallinen tarjolla, mitataan joka päivä kaksi kertaa, oletko onnistunut vai et. Se tekee siitä haasteellista. Se mittaroi sinua myös seuraavana päivänä. Tulevatko ihmiset uudelleen? Työmäärä ja sitoutumisen määrä yllättää monet, Sukula sanoo.

Sukula itse on ollut ravintola-alalla lähes 40 vuotta. Hänen mukaansa kynnys perustaa uusi ravintola on melko matala, mikä näkyy siinä, että tekijöitä on monenlaisia, eivätkä kaikki klaaraa hommaa.

Ravintola-ala nykymuodossaan on toisaalta Suomessa vielä hyvin nuorta. Sukula muisteli Viiden jälkeen -ohjelmassa oman uransa alkuvuosia, kun Suomessa oli vain tietty määrä anniskeluluvan saaneita paikkoja. Nyt, kun Sukula saapuu asuinmaastaan Italiasta Suomeen Helsinkiin, hän kertoo yllättyvänsä kaupungin upeudesta joka erta. 

– Eihän me olla ikinä eletty näin hienoa aikaa suomalaisessa ravintolamaailmassa kuin tällä hetkellä. Meillä on maailmanluokan ravintoloita useampi. Huokailen, kun katson ulkomailla asuvana Helsinkiä. Ihan maailmanluokan kaupunki. Todella hieno! Sukula kehuu.

Lisää aiheesta:

Jopa 30 ravintolaa kiinni joka kuukausi – Henri Alén: "On kyllä asiat niin sekaisin kuin olla ja voi"Jopa 20 euroa lisää tuntipalkkaan – tällä alalla on niin kova työvoimapula, että töihin voidaan houkutella kovallakin liksallaAla, jolta saa nyt töitä yhdellä puhelinsoitolla – Sasu etsi ravintolaansa työntekijää 9 kuukautta: "Tämä kertoo, missä tällä hetkellä mennään""Päivänselvä asia" voisi ratkaista ravintoloiden huutavan työvoimapulan SuomessaJyrki Sukula avaa yllätysravintolan Helsinkiin – jo 40 vuotta kokkausta: "Mukaan on mahtunut nakkimukeja ja mustikkajäätelöllä täytettyjä mansikoita"Tässä on Suomen paras ravintola – nousi ylivoimaiseen voittoon
RuokaViiden jälkeenRavintolatMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Ruoka
  • 17:14
    Ruokakauppa

    100 päivää jouluun! Näin saat joulukonvehteja yli puolet halvemmalla

  • 11:01
    Pasta

    Pastasta ja perunasta saa terveellisempää yhdellä kikalla

  • 07:45
    Puuro

    Kaurapuuron joukkoon kannattaa nyt laittaa yksi ainesosa

  • Eilen17:33
    Leivonta

    Kakkuleipuri antoi asiakkaalle tilauksen ja pyysi anteeksi – pian selvisi syy

  • Eilen09:46
    Ruoanlaitto

    Älä pese paistinpannua heti käytön jälkeen