Lasillinen punaviiniä voi tehdä ihmeitä makkarissa – apua kuivuuteen ja erektio-ongelmiin?

Voiko mies tunnistaa naisen orgasmin? 4:21
KATSO VIDEO: Voiko mies oikeasti tunnistaa naisen orgasmin? Entä millaisissa asennoissa naisella on parhaimmat mahdollisuudet päästä hekuman huipulle? Kaalimadon seksuaaliterapeutti Annukka Lavikainen vastaa.

Lasillinen tai kaksi punaviiniä päivässä pitää niin miehen kuin naisenkin viriilinä, kertoo meta-analyysi, joka analysoi tutkimustuloksia noin 30 vuoden ajalta.

Journal of Clinical Medicine -julkaisussa vastoittain julkaistu tutkimus löysi vakuuttavia todisteita siitä, että kohtuullisina määrinä nautittuna punaviini voi edesauttaa sekä miehiä että naisia nauttimaan terveestä seksielämästä.

Punaviinin libidoa nostava vaikutus piilee punkun sisältämissä polyfenoleissa, kertoo New York Post

Polyfenolien tiedetään olevan muun muassa antioksidanttisia ja anti-inflammatorisia, kertoo satokausi.fi.

Punkun lisäksi polyfenoleja löytyy esimerkiksi tummasta suklaasta, teestä, yrteistä ja tietyistä hedelmistä ja kasviksista.

Polyfenolien voimakkaiden antioksidanttisten ominaisuuksien vuoksi ne auttavat estämään vapaita radikaaleja ja muita kemikaaleja aiheuttamasta kehossa soluja vahingoittavaa oksidatiivista stressiä.

Oksidatiivinen stressi on yhdistetty useisiin terveyshaittoihin kuten syöpään, sydänsairauksiin, aivohalvauksiin, niveltulehduksiin, immuunihäiriöihin, emfyseemaan ja Parkinsonin tautiin, kertoo Medical News Today.

Myös punaviinin sisältämät A-, C- ja E-vitamiinit sekä beetakaroteenit, lykopeeni ja luteiini ovat tehokkaita antioksidantteja.

Näin punaviinin antioksidantit lisäävät seksuaalista halukkuutta

Tutkijat selvittivät, että punaviinin antioksidantit voivat parantaa verisuonten terveyttä, mikä edesauttaa verenkiertoa ja sitä kautta auttaa ylläpitämään erektiota.

Lisäksi punaviini voi parantaa seksuaalisia haluja nostattavan hormonin testosteronin tasoja niin miehillä kuin naisilla.

Kiehtovaa on, että naisilla, jotka joivat yhdestä kahteen lasillista punaviiniä päivässä, oli korkeampi seksuaalinen halukkuus ja he myös kostuivat paremmin verrattuna absolutisteihin, tutkimuksen kirjoittajat raportoivat.

Tutkijat saivat myös selville, että punaviinin sisältämällä etanolilla ja sen yhteisvaikutuksilla polyfenolien kanssa, saattaa olla vaikutusta lisääntymisjärjestelmään.

Raportin kirjoittajat havaitsivat, että kohtuullisina määrinä kulutettuna punaviini voi olla potentiaalisesti hyödyllistä erektiohäiriöstä kärsiville potilaille. 

Punaviini voi myös vaikuttaa positiivisesti lisääntymistoimintoihin sellaisten mekanismien kautta, jotka riippuvat sekä punaviinin verisuonia rentouttavista ominaisuuksista että antioksidanttisista ominaisuuksista.

Meta-analyysin kirjoittajat huomauttivat kuitenkin, että aiheesta tarvitaan lisää tutkimusta, jotta voidaan varmistua etanolin ja polyfenolien tarkoista rooleista miehen ja naisen seksuaaliterveyteen. 

Lue myös:

    Uusimmat