Proteiinipitoinen kuitupommi, joka maistuu juustolle – tunnetko jo tämän terveystietoisten ylistämän superfoodin?

Näin syöt oikein 8:20 Näin syöt oikein
Videolla puidaan yleisimpiä ruokamyyttejä suomalaisasiantuntijan voimin.

Proteiinia, kuitua ja vitamiineja täynnä oleva ravintohiiva on erinomainen lisä moneen ruokavalioon. 

Mikä maistuu juustolta ja suolalta ja tekee hyvää terveydellesi? Ei, kyseessä ei ole juustonaksu, vaan erityisesti vegaanien suosiossa oleva superfood – ravintohiiva. Viime aikoina ravintohiiva on levinnyt pienen piirin jutusta koko kansan terveystuotteeksi, jota lisätään nyt mitä erilaisimpiin ruokiin aina vihanneksista popcorneihin.

Nimensä puolesta luotaantyöntävää ravintohiivaa ei missään nimessä kannata sekoittaa leivonnassa tai oluessa käytettäviin hiivoihin. Ravintohiiva on deaktivoitua ja puhdistettua hiivaa, joten se sopii myös FODMAP-ruokavaliota noudattaville henkilöille. Tuote on myös täysin gluteiiniton ja maidoton, eikä se suolaisesta maustaan huolimatta sisällä natriumia.

Jopa 50 prosenttia proteiinia

Mutta miksi ravintohiivaa kannattaa käyttää? Ravintohiivaa kannattaa lisätä ruokavalioon etenkin sen sisältämien B-vitamiinien vuoksi.

– Se sisältää yli 100 prosenttia päivittäisten B-vitamiinien, kuten tiamiinin, riboflaviinin, niasiinin, foolihapon sekä B6 ja B12 -vitamiinien tarpeesta. Kaikki ovat tärkeässä roolissa ruoan muuttamisen energiaksi sekä normaalin aineenvaihdunnan kannalta, ravitsemusterapeutti Jaclyn London kertoo Good House Keeping -sivustolle.

Ravintohiiva on myös erinomainen tuote niille, jotka eivät saa ruokavaliostaan riittävästi proteiinia. Proteiinia ravintohiiva sisältää nimittäin jopa 48 grammaa sataa grammaa kohden. Ravintohiiva on lisäksi hyvin kuitupitoinen tuote: kaksi ruokalusikallista ravintohiivaa sisältää noin 10 prosenttia päivittäisestä kuidun tarpeesta.

Hyvää makua terveellisellä konstilla

Miten tätä terveydelle erinomaista tuotetta sitten voi oikein käyttää? Ravintohiivaa voi ripotella kaikkiin ruokiin, joihin kaipaat hieman juustoista ja suolaista makua, kuten salaatteihin tai kasvisten päälle. 

Vegaanhaaste-sivustolla ravintohiivaa kannustetaan lisäämään itse tehtyjen popcornien joukkoon antamaan tuttuihin naposteltaviin suolaista ja juustoista makua terveellisellä tavalla. 

Ravintohiivaa voi käyttää ruoanlaitossa myös korostamaan tiettyjen ruokien, kuten kastikkeiden makua.

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.