Poika söi pelkkiä tomaattiruokia 10 vuoden ajan – käytti yli kolme ketsuppipulloa viikossa
Brittiläinen Liam Pierce söi kymmenen vuoden ajan pelkkiä tomaattiruokia.
14-vuotias Liam Pierce ei pystynyt katsomaan mitään kasvista tomaattia lukuun ottamatta ilman oksennusrefleksiä sen jälkeen, kun hän kaksivuotiaana oli tukehtua herneeseen. Pikkulapsena aiheutunut trauma johti syömishäiriöön, ja Liam alkoi syödä vain tomaatteja tai ketsuppia sisältäviä ruokia. Ketsuppipulloja kului viikossa yli kolme, tomaattikeittotölkkejä yli kymmenen. Iltapalaksi poika söi joka päivä rasiallisen kirsikkatomaatteja.
Kouluruokailu ei Liamilta onnistunut, sillä hän ei pystynyt syömään samaa ruokaa muiden kanssa, mikä johti kiusaamiseen.
Vanhempien yritykset saada poika syömään muutakin kuin tomaatteja tai ketsupilla kuorrutettua ruokaa eivät tuottaneet tuloksia, vaan Liam pysyi erikoisella ruokavaliollaan peräti kymmenen vuotta. Vasta hypnoosi toi muutoksen tilanteeseen ja Liam uskaltautui maistamaan tomaatitonta ruokaa.
– Olen päässyt yli pelostani kokeilla jotain uutta julkisesti. Kävin eräänä päivänä Subwayssa, ja olen syönyt paistia vihannesten kanssa sekä englantilaisen aamiaisen. En ole vielä täysin kunnossa, mutta vähennän ketsupin käyttöä koko ajan, Liam kertoi Mirror-lehdelle.
Liam ehti syödä yli 500 litraa ketsuppia vuosien varrella.
– Se oli tapa. Olin riippuvainen siitä. Kerroin ystävilleni tilanteestani, mutta kukaan ei oikeastaan ymmärtänyt minua.
Lähde: Mirror
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti