April, 29, elää käytännössä pelkillä juustoleivillä ja syö juhlapäivinä Pringlesejä – taustalla erikoinen syy
29-vuotias brittinainen on elänyt lähes koko elämänsä syöden pelkästään juustoleipiä sekä satunnaisesti sipsejä, kertoo brittilehti Mirror.
April Griffith, 29, kärsii erikoisesta ongelmasta. Kahden lapsen äiti on koko elämänsä ajan pelännyt ruokaa ja näin ollen pystynyt syömään lähinnä juustoleipiä. Hän syö leipiä kolme kertaa päivässä: aamiaiseksi, lounaaksi ja päivälliseksi.
– Joka kerta, kun yritän kokeilla uusia asioita saan paniikkikohtauksen. Koko kehoni vapisee ja olen todella hermostunut.
Vaikka April on yrittänyt jo vuosia päästä yli fobiastaan terapian avulla, siitä ei ole ollut naiselle apua.
–Tukehtumisen pelko ja uusien ruokien rakenteiden kokeminen pelottaa minua, ja vaikka olen yrittänyt syödä herneenkokoisia annoksia riisiä, pastaa ja vihanneksia, en koskaan ole pystynyt nielemään niitä oksentamatta.
April kertoo brittilehti Mirrorille kokevansa ongelmansa kiusalliseksi erityisesti mennessään ulos syömään uusien tuttavuuksien kanssa. Hän joutuu usein selittelemään juustoleipätilaustaan ravintolassa.
– Mieheni Leigh yritti ennen kannustaa minua maistamaan jotain uutta, mutta se on mahdotonta. Luulen, että tämä on ruokavalioni loppuelämäni ajan. Olen kyllästynyt juustoleipiin, mutta vuosienkaan terapia ei ole auttanut minua pääsemään yli fobiastani.
Juhlatilanteessa erityisiä sipsejä
April syö juustoleipänsä aina lämpimänä, sillä ei kestä juuston koostumuksen muuttumista, kun se jäähtyy. Juustoleipien lisäksi perheenäiti pystyy silloin tällöin syömään sipsejä. Hän ostaa yleensä maustetun pussin, sillä se on ainoa tapa, jolla nainen pystyy haastamaan makunystyröitään.
– Syön yleensä juusto-sipuli- tai katkarapusipsejä ja juhlatilanteissa hemmottelen itseäni sour cream -Pringleseillä.
Vitamiineja April saa juomalla appelsiinimehua kolme isoa purkillista päivässä.
April on onnistunut kerran selättämään uuteen ruokaan liittyvän paniikkikohtauksen kahden hypnoterapiasession jälkeen vuonna 2014. Terapia oli kuitenkin sen verran kallista, ettei myyjän työtä tekevällä perheenäidillä ollut varaa käydä siellä enää. Nyt April pelkää, että hänen huonot ruokailutottumuksensa tarttuvat myös hänen lapsiinsa. Tämän vuoksi April syö ruokansa nykyään eri huoneessa.
Lähde: Mirror
***
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti