Colston Hughes ei kykene syömään lämmintä, normaalia kotiruokaa. Mies pelkää, että hänen ongelmansa periytyy myös hänen tyttärelleen.
Yllä olevalla videolla: Brittinuori sokeutui köyhän ruokavalion vuoksi – urheilulääkäri Pippa Laukka kertoo, mitkä ovat karmivimmat tapaukset Suomessa
Colston Hughes ei kykene syömään mitään lämpimäksi valmistettua ruokaa. Colston, 32, otti jo teini-ikäisenä eväät mukaansa illanistujaisiin – ja nyt mies pelkää, että siirtää tapansa lapselleen.
Colstonilla on ARFID, syömishäiriö, jossa ruoan tekstuurit tai muut ominaisuudet tekevät syömisestä mahdotonta. ARFID nousi otsikoihin sen jälkeen, kun brittinuori sokeutui rajoittuneen ruokavalionsa vuoksi.
"Lämpimien aterioiden tuoksu ja ulkonäkö tekevät oloni sairaaksi"
Colston on syönyt jo 29 vuoden ajan vain esimerkiksi perunalastuja, purkkispagettia ja jälkiruokia.
– Lämpimien, kokattujen aterioiden maku, tekstuuri, tuoksu ja ulkonäkö tekevät oloni sairaaksi. En koskaan tule ymmärtämään, miten kansamme suosikkiruoka ovat ranskalaiset, ne tuntuvat aivan kammottavilta, englantilainen Colston kuvailee Metro-lehdelle.
