Pizzeria ilmoitti palkkaavansa lisää väkeä suorapuheisella tavalla – työnhakijoille yksi tarkka kriteeri

Pizzeria kyllästyi henkilöstöön vailla maalaisjärkeä – rekrytointi-ilmoituksessa haetaan ”ei-tyhmiä työntekijöitä” 1:55 Pizzeria kyllästyi henkilöstöön vailla maalaisjärkeä – rekrytointi-ilmoituksessa haetaan ”ei-tyhmiä työntekijöitä”
Pizzeria kyllästyi henkilöstöön vailla maalaisjärkeä – rekrytointi-ilmoituksessa haetaan "ei-tyhmiä työntekijöitä".

Yhdysvalloissa sijaitseva pizzeria haki lisää työntekijöitä, mutta ilmoitti suoraan, ettei kelpuuta ihan ketä tahansa.

Ohion Columbuksessa sijaitseva Santino's Pizzeria julisti palkkaavansa lisää työntekijöitä suurella bannerilla. Epäluotettaviin työntekijöihin kyllästynyt pizzeria halusi kuitenkin välttää uusia epäonnistumisia ja ilmoitti suoraan palkkaavansa "ei-tyhmiä ihmisiä", uutisoi New York Post.

Ravintola pystytti bannerinsa jo pari kuukautta sitten, mutta ilmoitus alkoi kiertämään sosiaalisessa mediassa vasta hiljattain.

Pizzerian omistajaperheeseen kuuluva Jayden Dunigan kertoi WSYX-uutisasemalle, että ilmoituksen oli tarkoitus olla vitsi, jonka taustalla oli päänsärky ajan- ja rahankäytöstä, joka uusien työntekijöiden kouluttamiseen menee – kun työntekijät eivät sitten yllättäen saavukaan töihin.

– Moni palkkaamistamme henkilöistä ei vain halua tehdä töitä. Heillä ei ole mitään työetiikkaa, joten se on tarkoitus "ei-tyhmän" taustalla, Dunigan selittää. 

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen täältä

Epäammattimainen vai hulvaton?

Sosiaalisessa mediassa mielipiteet jakautuivat.

– Nykyään ilmoitusten pitää olla tarkkoja, totesi eräs

– Asun saman kadun varrella, ja se [pizzeria] näyttää aina olevan kiinni. Luulen, että työntekijät ovat pienin sen murheista, arveli toinen.

– Jos luet kyltin ja tiedät välittömästi, mitä se tarkoittaa, kävele sisään haastatteluun. Jos sinun täytyy pohtia sitä hetki, jatka kävelemistä, totesi yksi.

– Ei se ole loukkaava, vain äärimmäisen epäammattimainen. Ei paikka, johon menisin, arvosteli eräs kommentoija.

– Minusta se on hulvaton! ylisti puolestaan tämä kommentoija.

– Jos tuo on se ensivaikutelma, jonka valitset yrittäjänä tehdä, älä valita, jos työntekijäsi lähtevät, totesi puolestaan toinen.

"Miksi ette arvostelisi pizzaamme?"

Pizzeria on kuitenkin joutunut ikävien tempausten kohteeksi ilmoituksensa vuoksi. Dunigan kertoi uutisaseman haastattelussa, että joku oli soittanut ravintolaan yli sadan dollarin tilauksen, jota ei kuitenkaan tullut hakemaan. "Asiakas" soitti ravintolaan tilauksen valmistuttua ja haukkui puheluun vastanneen työntekijän ja ravintolan pizzat. Samalla hän perui tilauksen. Dunigan kertoo pizzerian lahjoittaneen tilauksen hyväntekeväisyyteen.

– Sen sijaan, että tuomitsette kylttimme, miksi ette arvostelisi pizzaamme? Pizzamme ovat todella hyviä, totesi haastattelussa puolestaan ravintolan yksi päälliköistä Heather Stockton.

Katso myös: Mies löytyi pizzerian uunin hormista

Mies löytyi pizzerian uunin hormista:"Ei tällaista näe joka päivä" 1:37
Kesäisenä tiistaiaamuna 2022 tämän kauppakeskuksen työntekijöitä odotti erikoinen tilanne. Työntekijät löysivät pizzauunin hormista ihmisen saavuttuaan töihin pizzeriaan Atlantassa, Georgiassa.

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.