"Kaupungin paras ravintola" paljastuikin täydeksi huijaukseksi

Syötkö sushin näin? Sushiravintoloitsija:"Älä nyt ainakaan laita inkivääriä sushin päälle" 1:18 Syötkö sushin näin? Sushiravintoloitsija:"Älä nyt ainakaan laita inkivääriä sushin päälle"
KATSO MYÖS VIDEO: Syötkö sushin näin? Sushiravintoloitsija: "Älä nyt ainakaan laita inkivääriä sushin päälle"

"Montrealin paras ravintola" paljastui täydeksi huijaukseksi.

Tripadvisor-palvelussa Montrealin parhaimmaksi ravintolaksi arvioitu Le Nouveau Duluth paljastui huijaukseksi, raportoivat useat eri mediat. Uutiskanava CBC:n selvityksessä kävi ilmi, että kanadalaisravintolaa ei todellisuudessa ole olemassa. Kun huijaus lopulta kävi ilmi, ravintolan tiedot poistettiin Tripadvisor-palvelusta. Sitä ennen Le Nouveau Duluth ehti kuitenkin nousta ykkössijalle yhteensä 3678 ravintolasta Montrealissa.

Ravintola keräsi vain ylistäviä arvioita – paljastui huijaukseksi

NBC:n mukaan Le Nouveau Duluth -ravintolan väitettiin olevan kanadalaista ruokaa tarjoileva deli-ravintola. Ravintolalle oli kertynyt ylistäviä arvioita 85 kappaletta, joista suosituin oli otsikoitu muotoon "En voi uskoa, että tämä paikka on todella olemassa".

CBC:n selvitykset kuitenkin paljastivat, että ravintolaa ei löytynyt paikallisista yritysrekistereistä. Ravintolan väitetystä sijainnista ei löytynyt paikkaa nimeltä Le Nouveau Duluth, eivätkä liiketilan naapurit tienneet paikasta mitään.

Ravintolan puhelinnumero johdatti CBC:n toimittajan lopulta paikallisen koomikon Charles Deschampsin puheille. Paljastui, että kyseessä oli miehen ystävän kellarissa ideoitu pila. Myös pari "ravintolan" kuvaa Tripadvisorissa oli napattu nimenomaisessa kellarissa.

"Emme uskoneet, että niin moni ihminen lähtisi mukaan pilaan"

Deschamps perusti pilaravintolansa 10 kuukautta sitten ja sai kerättyä ravintolalleen arvioijia podcastinsa kautta.

– Emme uskoneet, että niin moni ihminen lähtisi mukaan pilaan, Deschamps kommentoi CBC:lle.

Ravintolalle tuli koomikon mukaan kuukausittain noin yksi puhelu, joissa joku kyseli pöytää suositusta ravintolasta. Deschamps valehteli kyselijöille, että ravintola on täyteen buukattu seuraaviksi kuukausiksi.

– Kun ihmiset kysyivät ruokalistaa, vastasin, että teemme tapaksia.

Vaikka tapakset eivät todellakaan kuulu kanadalaiseen keittiöön, ihmiset yrittivät silti tulla paikan päälle ravintolaan. Niinpä Deschamps joutui poistamaan ravintolan tarkan sijainnin kartalta, sillä merkintä johti suoraan hänen ystävänsä asunnolle.

Miksi koomikko sitten ylipäätään perusti sivut ravintolalle, jota ei ole edes olemassa? Deschamps kertoo kyseessä olleen eräänlainen kannanotto arvostelusivustojen ongelmallisuudesta. Koomikon ystävän ravintolan "tuhosi"  yksi ainoa henkilö, joka oli saanut ravintolassa viiniä mekkonsa päälle. Henkilö oli tämän jälkeen pyytänyt 22 ystäväänsä antamaan ravintolalle yhden tähden arvion sosiaalisessa mediassa.

Kyseessä ei ole ensimmäinen kerta, kun Tripadvisor-palvelussa menestyy ravintola, jota ei ole olemassa. Vuonna 2017 lontoolainen toimittaja halusi todistaa, etteivät internetin arviot oikeasti kerro aina totuutta. Toimittaja päätti perustaa "Lontoon parhaan ravintolan" omalle pihalleen – ja tavallaan onnistuikin siinä.

Lähde: CBC, NBC

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.